Cocktail-uri de toamna

 Vara este cea mai reprezentativa pentru bogatia de culori si arome a cocktail-urilor. Iarna se pune accent pe bauturile calde si fierbinti. Putini stiu insa ca si in sezonul autumnal cocktail-urile pot fi preparate in asa fel incat sa poata inlocui bauturile clasice precum vinul fiert sau ciocolata calda, ambele servite cand vremea tomnatica si mohorata isi pune amprenta pe starea de spirit ce se transforma intr-una trista, de toamna.

Iata cateva cocktail-uri care se potrivesc anotimpului tomnatic:

Amber Nectar

- 1 cub de zahar brun udat cu Angostura si piersici amare

- 1 uncie Archers Peach Schnapps

- 1 uncie Macallan Amber Liqueur (acest lichior se poate inlocui cu sirop de artar)

- deasupra se toarna sampanie

Este un cocktail ce se consuma de regula de Ziua Recunostintei, inainte de curcan, cu placinta de dovleac, sau in orice alt moment al mesei. Are o culoare de chihlimbar (amber).

Wiskey Mac

- 1 1/2 uncie wisky Scotch

- 1 1/2 uncie vin de ghimbir

Poate fi servit si cald. Ingredientele se toarna intr-un potir de vin.

Boiler Maker

- 1 1/2 uncie Bourbon intr-un pahar de shot

- 1 halba de bere americana Lager

Acest cocktail de bere consta dintr-un pahar de bere si un shot de wiskey, tequila sau votca.

Cider Cup

- 3/4 uncii Maraschino

- 3/4 uncii Curacao de portocale

- 1 1/2 uncie rachiu

- 1 halba vin de mere

In cadrul festivalurilor de toamna cidrul de mere a devenit un adevarat reprezentant al acestui sezon.

Cidrul este o bautura alcoolica facuta din suc de mere fermentat.

The Vermont

- 3 uncii Glenfiddich Solera

- ghimbir proaspat amestecat cu sirop de artar

- agitat cu bitters si gheata

Este o alta bautura Wiskey Scoth, care vine de la restaurantul Oloroso din Edinburgh.

Siropul de artar a devenit un ingredient din ce in ce mai popular, folosit in componenta cocktail-urilor.

Amaretto Sour

- 1 1/2 uncie Amaretto

- 1 uncie suc proaspat de lamaie

- 1/2 uncie de sirop simplu

- 1 lingurita de albus de ou

Toata aceasta mixtura se agita bine pana face spuma.

Termenul de Amaretto semnifica, in limba italiana, un pic amar, iar combinatia de amar si acru functioneaza foarte bine in randul bauturilor.

The Corpse Reviver II

- 3/4 uncie gin

- 3/4 Cointreau

- 3/4 Lillet Blanc

- 3/4 suc de lamaie

- 1 picatura de absinth (sau un inlocuitor, cum ar fi Pernod)

Este un cocktail cu o aroma unica, datorita combinatiei dintre ingrediente.

The Sandbagger

- 1 pruna foarte coapta

- 1/2 Cointreau

- 3 uncii de Sake (uscata)

- 2 bucatele de piersici amare

- 1/2 lingurita de zahar

Prunele sunt unele dintre cele mai bune fructe de sezon.

Bucurati-va de venirea toamnei prin savoarea acestor bauturi ce au culoarea frunzelor uscate si o aroma tomnatica menita sa risipeasca norii de pe cerul unei zile ploioase si mohorate.

Articole asemănătoare