Crizanteme, trandafiri si hortensii – o adevarata sarbatoare de toamna

Florile sunt simbolul vietii, a bucuriei de a trai, a frumusetii si a gingasiei. De aceea aceastea nu trebuie sa lipseasca din casele noastre. Un buchet bine aranjat poate schimba in totalitate ambianta din orice incapere.

Toamna ne ofera o sumedenie de flori, de plante decorative si o diversitate ampla de culoare. Un buchet impletit din flori traditionale si din flori originare din Asia s-ar potrivi in orice colt al incaparii.

Merisori decoratvi, fructe de padure, hurmuz sau macese – toate acestea contribuie la realizarea unui frumos buchet ca si “accesorii” decorative, pe langa crizantemele verzi, care ne duc cu gandul la coralii din adancurile marii si care preiau “rolul principal” in acest caz: in Japonia si in China aceste flori reprezinta simbolul toamnei.

Un contrast puternic este impus de hortensii, garofite si crizanteme in nuantele vinului din struguri negri si ale fructelor de padure. Trandafirii in tonuri de portocaliu au rolul de a deschide si de a da un aer boem intregului buchet. Totodata acestia ne aduc aminte de ultimele zile ale verii.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Smoothie de toamna cu pere, iaurt si vanilie

  Cu una sau doua pere bine coapte, parfumate si dulci, acest smoothie pe baza de iaurt, miere si vanilie devine o bautura perfecta pentru o dupa-amiaza de toamna.

 • Crizantema, podoaba teraselor de toamna

  Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,

 • Flori bulboase de vara

  Vara poate aduce o adevarata simfonie de parfumuri si culori in gradina daca plantam o varietate mare de flori.

 • Gradina de toamna si culorile

  Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.

 • Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

  O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.