Cure (Para popeasca)

Este un soi francez de iarna, vechi, foarte raspandit la noi.
Pomul este viguros, cu coroana rasfirata.
Fructele sunt mari, piriform alungite, asimetrice, cu o usoara tendinta de rasucire, au de regula un sant pe partea umbrita, de-a lungul caruia uneori se gaseste o dunga de rugina. Pielita este galben-verzuie si prezinta puncte mici de rugina pe toata suprafata.
Pulpa este alb-verzuie, potrivit de dulce, placut acidulata, lipsita de aroma, fara sclereide. in anii cu toamne nefavorabile, fructele raman verzi, insuficient de dulci, astringente, mediocre.

Articole asemănătoare

 • Smoothie detoxifiant cu mar verde, patrunjel si para

  Un smoothie cu multe fructe, antioxidanti, fibre, vitamine si nutrienti, ajutand organismul sa elimine mai usor toxinele si sa isi revina dupa anotimpul rece. Iar patrunjelul, intalnit de regula in retete pentru a le da un plus de aroma si prospetime, este o nota vegetala aparte.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Ce puteti trata cu cu decoctul de iarba mare

  Sub forma de decoct (o lingura la o cana de apa) se poate bea in cure de 7-10 zile sau se poate folosi pentru comprese si spalaturi (caz in care se recomanda folosirea a doua linguri pentru 250 g apa)

 • Piersici pentru o viata mai sanatoasa

  Ca gustare sau sub forma unei cure ce va revigora si energiza organismul, mai ales in cazul copiilor, piersicile crude, proaspete, sunt fructele ideale in special in perioada verii, cand ajuta si la hidratarea corpului.

 • Trei plante pentru o incapere intunecoasa

  Calathea este o planta frumoasa si gata sa va atraga atentie datorita modelelor diferite de pe frunze, una dintre cele mai bune optiuni mai ales pentru birourile cu lumina artificiala si spatiile umbrite.