Perele Conference

Un soi foarte popular si apreciat de cunoscatori, Conference este o para de masa cu forma alungita, de culoare verde inchis, cu mici pete intunecate, gust dulce, parfumata si zemoasa, fructele de marime medie spre mare fiind foarte bune crude, ca gustare, in diverse retete de desert, sub forma de gem, dulceata, compot. Este o varietate de par care se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, prefera un loc din gradina sau livada unde sa aiba mult soare (tolereaza relativ bine si zonele cu semi-umbra), un pamant fertil si cu drenare buna, eventual fertilizat periodic folosind ingrasamant natural. Pomul poate atinge pana la 350-400 cm inaltime, este rezistent, longeviv, cu ramuri elastice si puternice, perfecte pentru a suporta fructele in perioada de coacere. Este un soi cu productie buna spre foarte buna, autofertil, care a castigat deja mai multe premii si medalii la concursuri de profil. De altfel chiar si numele i-a fost dat dupa ce a castigat primul loc la editia din 1885 a National British Pear Conference, asadar este un soi cu o vechime apreciabila, dar care nu si-a pierdut deloc popularitatea si mai ales calitatea.

Puietii se vor planta primavara sau toamna, lasand macar un metru distanta intre exemplare, si va veti bucura de primele roade spre inceputul toamnei, iar dupa ce pomul fructifer a ajuns la maturitate veti putea recolta cateva zeci de kilograme pentru fiecare par. Pot fi depozitate pentru o vreme dar trebuie avut grija la transport pentru ca au pulpa suculenta, zemoasa. Sunt foarte apreciate datorita dulcetii si a parfumului fructat, intens.

Foto: wikipedia.org

 

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care trebuie sa mancati pere

    Perele mancate crude, ca o gustare sanatoasa, s-au dovedit eficiente in intarirea sistemului imunitar, mai ales pe masura ce se apropie anotimpul rece, perioada care va aduce cu ea si numeroase raceli si gripe.

  • Perele asiatice si sanatatea

    Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate.

  • Cat de sanatoase sunt perele?

    Perele au o dulceata aparte, diferita de cea a merelor, la care aproape toata lumea ravneste in fiecare toamna.

  • Perele, surse bogate de fibre

    Versatile ca zilele de toamna si delicioase, perele se numara printre fructele populare din acest sezon.

  • Gem de pere

    Bogate in fibre si vitamina C, perele - fructe reprezentative ale toamnei - pot fi utilizate la diverse preparate delicioase: prajituri, tarte, salate de fructe.