Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Curiozitati plante.

bambus

 

Bambusul, planta exotica arborescenta perena, creste in Africa  subecuatoriala sau in diferite zone din sud-estul Americii.

 

Bambusul este planta care in climatul natural se dezvolta cel mai rapid. Intr-o ora tulpina de bambus creste cu 2-3 cm, intr-o zi cu 1,5 m, iar in 5-6 saptamani atinge inaltimea de 18-20 m. Inaltimea maxima ce o atinge este de 150 m.

 

Cea mai cunoscuta intrebuintare a bambusului este in constructii, tulpina sa fiind folosita adesea si pentru confectionarea mobilei, parchetului, instrumentelor  muzicale sau jucariilor.

 

O intrebuintare speciala a bambusului este in medicina traditionala chinezeasca,

avand puterea de a trata diverse infectii. Din cele mai vechi timpuri, chinezii

foloseau frunzele de bambus in vindecarea si cicatrizarea ranilor.

Alte articole

Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta
Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful.
Plante medicinale care se recolteaza in august
Avand o traditie de aceeasi varsta cu omenirea, fitoterapia este considerata printre cele mai vechi ramuri ale stiintei medicale. Prin prisma climatului temperat si a diversitatii formelor de relief, tara noastra a beneficiat de o paleta variata de plante de leac, care din pacate nu este apreciata la justa valoare.
Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie
Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.
7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei
Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.
Plante de interior: Hibiscus
Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara