Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste din "Despre natura"

Citeste articole din "Despre natura"

Cascada Bigar, desemnata cea mai frumoasa din lume Cascada Bigar, desemnata cea mai frumoasa din lume Cascada Bigar pare desprinsa dintr-un peisaj tropical, insa dincolo de orice asteptari, se gaseste pe Valea Minisului, in Muntii Aninei.

Begoniile, plante ideale de primavara-vara Begoniile, plante ideale de primavara-vara Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

Primavara astonomica incepe astazi! Primavara astonomica incepe astazi! Daca ziua de 1 martie marcheaza prin traditie trecerea de la iarna la primavara, in calendarul popular, aceea in care se produce echinoctiul de primavara semnaleaza oficial, din punct de vedere astronomic, tranzitia la noul anotimp.

Cand au devenit morcovii portocalii? Cand au devenit morcovii portocalii?  Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

Istoria violetelor africane Istoria violetelor africane Desi par sa apartina unei lumi exclusiv situate la capatul Pamantului, violetele africane sunt in realitate printre cele mai cunoscute si indragite plante de apartament.

Parcul Natural Defileul Muresului Superior Parcul Natural Defileul Muresului Superior Parcul Natural Defileul Muresului Superior este o arie protejata situata in regiunea central-nordica a Romaniei, in raza comunelor Deda, Rastolita, Lunca Bradului si Stanceni.

Parcul Natural Putna Vrancea Parcul Natural Putna Vrancea Ocupand sectorul central nord-vestic al Muntilor Vrancei, unde interactiunea activitatilor umane cu natura a creat de-a lungul timpului o zona distincta, Parcul Natural Putna Vrancea constituie una dintre cele mai reprezentative arii protejate din tara noastra.

Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului acopera mai bine de 960 hectare si se afla la numai 4 km departare de centrul orasului, pe drumul care duce spre Rasinari.

Parcul Natural Cefa Parcul Natural Cefa Parcul natural Cefa este o arie protejata de interes national pe teritoriul judetului Bihor. Din punct de vedere al marimii este al doilea din judet, acoperind o suprafata de 5002 ha din care circa 60% se afla in raza comunei Cefa, iar 40% in Sannicolau Roman.

Parcul National Muntii Macin Parcul National Muntii Macin Muntii Macinului detin o insemnatate aparte in categoria formelor de relief, fiind cei mai vechi de pe teritoriul Romaniei. Povestea lor incepe mult inainte de aparitia lantului Carpatic, in perioada Carboniferului, acum circa 300 milioane de ani.