DAHLIA

DAHLIA - Dalia 

DALIE

Familia: Compositae
Aspect: tufa
Perioada de inflorire: expunere: plin soare
Udare: abundenta

Daliile sunt plante erbacee, perene, cu radacini tuberoase, au frunze cu petiol alungit si flori cu forme si nuante diverse.

Cultivare: La inceputul primaverii, tuberculii cu radacina se planteaza intr-un pamant nici prea nisipos nici prea compact, in plin soare. Se uda la fiecare doua zile si se curata de florile ofilite. In noiembrie se taie lujerii la 20 cm de pamant si se scot tuberculii. Se zvanta si se acopera cu nisip sau cu turba sau se pastreaza intr-o camera intunecoasa, nu prea calda si nu prea uscata, descoperiti.

Reproducere: Cea mai simpla si mai rapida metoda este divizarea radacinilor. Plantarea se face in februarie-martie in sera, sau in martie-aprilie in gradina. Se uda din abundenta.

Pericole: Daliile sunt plante destul de rezistente. Cu toate acestea ele pot fi afectate de paianjenul rosu, paduchi, larve care trebuie combatute cu metode specifice.

Specii si soiuri: Dahlia arborea, specie cu tulpina robusta, lemnoasa si flori de culoare lila.
Dahlia coccinea, Dahlia juarezii si Dahlia variabilis, au flori in forma de capitule simple de diverse nuante.  

 


 

Articole asemănătoare

  • Primavara in gradina de flori perene

    Cu siguranta primavara este cel mai ocupat anotimp pentru gradinarii care isi dedica intreaga munca plantelor perene. Daca frigul iernii i-a tinut departe de gradina, sosirea zilelor calde ii invita acum afara din casa, propunandu-le sa redescopere in propria maniera frumusetea naturii.

  • Gradini viu colorate intreg anul

    Atunci cand ne gandim sa amenajam o gradina de flori vrem ca aceasta sa fie frumoasa si atractiva intreg anul. Chiar daca in unele zone din cauza climei acest lucru pare aproape imposibil, cu putina munca puteti da viata unei gradini de invidiat.


Warning: fopen(cache/00e869c58a22605eca289fa958c3c21a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139