DIGITALIS

DIGITALIS - Degetel 

 DEGETAR, DEGETEL

Familia: Scrophulariaceae
Aspect: ierbos, erect
Perioada de inflorire: vara
Udare: abundenta

Genul Digitalis sunt plante salbatice, bianuale sau perene. Se pot inmulti peste masura datorita raspandirii semintelor si usurintei cu care incoltesc.

Cultivare: Plantele din genul digitalis trebuie cultivate in compostuir acide, obtinut prin adaugarea unei cantitati mari de turba sau de ace de pin. Vara, in perioada de inflorire, se adauga la fiecare doua saptamani ingrasaminte organice. Toamna se taie lujerul si se indeparteaza frunzele uscate.

Reproducere: Se inmultesc foarte usor prin seminte, primavara. Rasadirea se face in mai, iunie, cand plantutele au crescut suficient pentru a fi mutate in gradina, ghivece sau jardiniere. Pamantul trebuie pastrat in permanenta umed.

Pericole: Frunzele pot fi atacate de mucagaiul alb, care poate fi combatut cu produse speciale pe baza de sulf.

Specii si soiuri: Digitalis ambigua, Digitalis ferruginea, Digitalis lanata, Digitalis purpurea

  
 
 
 
  
  

Articole asemănătoare

  • Activitatile din sera in luna Ianuarie

    Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

  • Taierea plantelor perene in primavara

    In sezonul rece, plantele perene sunt afectate de temperaturile reci si umiditatea excesiva.

  • Degetelul

    Degetelul lanos, Digitalis lanata, face parte din genul Digitalis, familia Scrophulariaceae. Speciile genului Digitalis sunt cunoscute pentru substanta cardiotonica - digitalina - cunoscuta de frunzele lor (Folia digitalis).