Dracaena fragrans (Aletris fragrans)

Denumire stiintifica
Dracaena fragrans (Aletris fragrans)

Denumire populara
Dracaena

Specii si varietati
Cultivaruri: Lindenii, Masangeana, Victoria

Frunzele sunt asezate in varful unei tulpini viguroase, culoarea difera in functie de cultivaruri, putand fi galbele sau verzi. Caracteristicile generale ale acestora sunt urmatoarele: sunt late, stralucitoare, in pozitie dreapta sau recurbata.

Ingrijire
Pulverizarea plantei cu apa sau stergerea frunzelor cu un burete umed trebuie aplicata in mod frecvent. Fertilizarea se aplica de 2 ori pe luna, numai vara. Trasplantarea este necesara la 2-3 ani si se executa primavara. Necesita locuri mai calduroase in timpul iernii.

Articole asemănătoare

  • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

    Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

  • Decor cu plante pentru intreaga casa

    Asa cum suntem obisnuiti cu plantele de interior la birou sau in camera de zi de acasa, tot asa ar trebui sa decoram cu plante si interiorul baii.

  • Dracaena (D. Deremensis)

    Are frunze largi marcate de dingi alb crem. Cultivarurile se deosebesc prin culoarea frunzelor: Bausei are doua dungi longitudinale, late, pe mijlocul frunzei; Jane Craing are frunzele complet verzi; iar Warnekii are frunzele brodate de alb.

  • Condimentele

    Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...

  • Plantele de apartament si lumina

    Nivelul de lumina este in factor crucial pentru sanatatea si modul in care arata o planta. Lumina inseamna viata, pentru ca ea regleaza cele trei mari procese care au loc la nivelul plantei: fotosinteza, fototropia si adaptarea la ciclul de lumina.


Warning: fopen(cache/517bafe473a1776d5e914da0aeb61c02) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139