EUONYMUS

 

EUONYMUS - Voiniceriu  Voiniceriu

Familia: Celastraceae
Aspect: arbust
Peioada de inflorire: toamna
Expunere: soare, penumbra
Udare: medie

Cele aproximativ 170 de specii ale genului sunt cultivate mai ales pentru frunzisul ornamental si pentru fructele colorate prezente de toamna pana iarna.

Cultivare: Euonymus sunt usor de cultivat, intr-un compost drenat, in plin soare sau penumbra.

Reproducere: Inmultirea se poate face toamna prin seminte, sau prin butasi ierbosi si semilemnosi vara tarziu.

Specii si soiuri: Euonymus europaeus, Euonymus japonicus, Euonymus radicans
 

Articole asemănătoare

 • Euonymus aureus - gard viu cu frunzis auriu

  Intrucat nu este pretentios la conditiile de mediu din tara noastra, a fost aclimatizat cu succes si il putem admira in multe parcuri sau gradini, fie ca tufe individuale, fie sub forma de gard viu.

 • Pentru romantici ...solutii amenajari gradini

  Intrebata zilele trecute de o cunostinta, proaspat detinatoare a unei case cu gradina, ce ar fi bine sa planteze - tufe pline de flori divers colorate sau arbusti permanent verzi - m-am gasit in imposibilitatea unui raspuns hotarat.

 • Expozitie florala in Parcul Herastrau

  In Parcul Herastrau s-a desfasurat intre 16 si 18 mai una din din cele cateva expozitii anuale de plante si flori, la intrarea Charles de Gaulle, pe o intindere de cateva sute de metri patrati.

 • Alegeri potrivite pentru brazde cu flori

  In functie de specii si varietati, dar mai ales de momentul semanarii sau plantarii acestora si al modului de ingrijire, putem beneficia de frumusetea si parfumul florilor timp de 2-3 luni sau chiar 2 anotimpuri.

 • Parcuri si gradini la inceput de mai

  Imagini de primavara insorita, parcuri pline de flori si verdeata, aer parfumat si copaci incarcati de frunzis verde si sanatos te fac sa iti spui : "Si parcurile sarbatoresc 1 Mai ".