Gladiole Black Sea

Elegante si longevive, considerate de cunoscatori unul dintre cele mai atragatoare soiuri de gladiole, Black Sea sunt relativ usor de cultivat si intretinut, au un efect decorativ admirabil datorita inflorescentelor mari, in culori puternice. Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu. Sunt flori mari, petalele sunt late, bine definite, pot ajunge la 120 de cm inaltime, sunt foarte bune pentru buchete sau pentru aranjamente florale mai noi. 
 
Gladiolele Black Sea au nevoie de sol fertil, cu drenare buna si suficienta lumina solara. Bulbii se planteaza incepand din luna martie si pana in luna mai, incepand sa infloreasca din iulie si in anii mai calzi pot sa ajunga chiar pana in luna septembrie. Sunt rezistente si dupa ce au fost taiate, gradinarii cu experienta le prefera atat pentru colorit si impactul vizual cat si pentru ca sunt usor de intretinut. Secretul pentru gladiole din aceasta varietate cu flori mari (peste 10 cm) si culori puternice este sa le asigurati suficient soare in fiecare zi - locul din gradina sau cel unde amplasati jardiniera este foarte important - si destula apa, mai ales in primele doua saptamani.

Foto: amazon.com

 

Articole asemănătoare

 • Black Velvet, caisa si pruna intr-un singur fruct

  Inca o raritate in livezi si gradini, aceasta varietate de origine americana este practic o incrucisare intre cais si prun, si daca la prima vedere forma este cea clasica de caisa (la fel si gustul miezului zemos, deschis la culoare) coloritul la fructele bine coapte este cel de pruna, pastrand insa textura fructului de cais.

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Gladiole Fire Ruffle

  Varietate de gladiole cu flori mari, de un rosu intens, viu, puternic, Fire Ruffle sunt excelente atat pentru gradini si spatii verzi cat si pentru buchete, pastrandu-si mult timp prospetimea si culoarea dupa ce au fost taiate.

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.