Gladiole Black Sea

Elegante si longevive, considerate de cunoscatori unul dintre cele mai atragatoare soiuri de gladiole, Black Sea sunt relativ usor de cultivat si intretinut, au un efect decorativ admirabil datorita inflorescentelor mari, in culori puternice. Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu. Sunt flori mari, petalele sunt late, bine definite, pot ajunge la 120 de cm inaltime, sunt foarte bune pentru buchete sau pentru aranjamente florale mai noi. 
 
Gladiolele Black Sea au nevoie de sol fertil, cu drenare buna si suficienta lumina solara. Bulbii se planteaza incepand din luna martie si pana in luna mai, incepand sa infloreasca din iulie si in anii mai calzi pot sa ajunga chiar pana in luna septembrie. Sunt rezistente si dupa ce au fost taiate, gradinarii cu experienta le prefera atat pentru colorit si impactul vizual cat si pentru ca sunt usor de intretinut. Secretul pentru gladiole din aceasta varietate cu flori mari (peste 10 cm) si culori puternice este sa le asigurati suficient soare in fiecare zi - locul din gradina sau cel unde amplasati jardiniera este foarte important - si destula apa, mai ales in primele doua saptamani.

Foto: amazon.com

 

Articole asemănătoare

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Frumusete mediteraneana - gladiolele Byzantinus

  Varietate de gladiole originare din spatiul mediteranean, cu flori mari de un roz intens ce bate adesea spre mov, aceste Byzantinus sunt elegante, gratioase, de o frumusete delicata si perfecta atat pentru gradini cat si pentru ghivece sau jardiniere.

 • Panselutele Black King

  Descrisa de pasionati ca o adevarata "floare regala", Black King este o varietate de panselute cu adevarat iesita din comun datorita coloritului puternic, ideal un negru catifelat, dar adesea calitatea solului si lumina solara vor face ca petalele sa fie de un violet foarte inchis sau chiar de un visiniu cu pete intunecate.

 • Trandafirii Black Baccara

  Un soi de trandafir cu flori ce par facute din catifea de un visiniu inchis, cu tuse intunecate, parfum dulce si nu foarte puternic si un aspect foarte decorativ, acest Black Baccara este un teahibrid poate prea putin cunoscut, din pacate.

 • Laleaua Black Parrot

  Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu