Gradina Botanica - Gradina orasului meu

Asociatia Team Work

Be a part of the Team Work for the future

 

Aparitie

Ideea aparitiei acestei organizatii ii apartine domnului prof. univ. dr. Paul Marinescu, considerand-o drept o solutie la problema punerii in practica in timp util a teoriei din timpul facultatii.

            Proiectul a primit sprijinul Rectoratului Universitatii din Bucuresti si astfel s-a materializat, in noiembrie 2002, Team Work.

 

Misiune

Team Work

n      organizatie nonguvernamentala

n      misiunea de a facilita acumularea de catre studenti, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii.

 

Valori

n      Team Work pretuieste ca valori de baza

            þ  profesionalismul - pentru ca studentii pot fi foarte buni profesionisti

            þ  lucrul in echipa - pentru ca numai asa se construiesc marile succese

            þ  voluntariatul - pentru ca oamenii de calitate pot da totul fara a cere nimic

 

Obiective

n      promovarea in randul studentilor a unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa

n      familiarizarea studentilor cu diverse medii organizationale prin desfasurarea de proiecte si stagii de practica/internship

n      valorizarea practica a cunostintelor teoretice ale studentilor

 

De ce Team Work?

Principalele caracteristici ale Team Work sunt acelea ca, prin intermediul proiectelor si activitatilor pe care le desfasoara, organizatia faciliteaza membrilor sai dezvoltarea in timpul facultatii a competentelor interpersonale si de comunicare esentiale pe piata muncii.

In plus, le asigura o buna pregatire in diverse arii ale managementului si ale domeniilor conexe.

 

Proiecte

Scoala Team Work  - educatie-categorii dezavantajate

Scoala Team Work este un proiect initiat in 2003, constand in cursuri de pregatire pentru clasele I-VIII in cadrul Centrului de plasament nr. 8, Bucuresti (2003-2005), dar si pentru bacalaureat si admitere la facultate pentru copii institutionalizati/dezavantajati din punct de vedere socio-economic (2005-prezent).

 

Barometrul de Opinie Studenteasca - educatie-cercetare

Barometrul de Opinie Studenteasca este un proiect desfasurat in 2004-2005 si 2005-2006, reprezentand o cercetare cantitativa prin care s-a urmarit realizarea unui portret al studentului Universitatii din Bucuresti din multiple perspective: calitatea vietii, timp liber, mediul universitar, valori, piata muncii, comercial, sociodemografic. In 2005 esantionul a fost de 600 de studenti, iar in 2006, de 1.300.

 

Gradina Botanica - Gradina orasului meu - ecologie

Gradina Botanica - Gradina orasului meu este un proiect ce a inceput in 2006 in Gradina Botanica din Bucuresti ca un proiect de promovare a acesteia drept un spatiu social si educational. In 2007 proiectul s-a extins in Gradina Botanica din Cluj-Napoca, iar in 2008 va incepe si in cea din Craiova. Proiectul cuprinde actiuni de ecologizare (Curatenia de Primavara si Curatenia de Toamna), precum si educationale si distractive (Gradina Copilului si a Parintelui). La evenimente au participat pana in prezent peste 500 de studenti voluntari si peste 2.000 de copii scolari si prescolari.

 

Amfiteatrul Deschis - cultura

Amfiteatrul Deschis este un proiect ce a pornit de la modelul intalnirilor din perioada interbelica dintre personalitati ale vremii si studenti. Profesori, oameni de cultura din diferite domenii (teatru, film, literatura, mass-media, etc.) vin sa-si impartaseasca experienta profesionala si de viata generatiei tinere. Incepand in 2003, Amfiteatrul Deschis i-a avut ca invitati, printre altii, pe Ioan T. Morar, Mircea Toma, Florin Iaru, Florian Pittis, Mircea Cartarescu, Dan Puric, Florin Piersic Jr., Dragos Bucurenci, Nicu Covaci, Catalin Stefanescu, Oana Pellea samd.

 

Concursul de proiecte TAC Think-Act-Change - managementul proiectelor

Think-Act-Change este un concurs de proiecte adresat studentilor din centrul universitar bucurestean. Concursul se afla la a treia editie, oferind in fiecare an noi teme prin care incearca sa dea studentilor oportunitatea de a-si manifesta creativitatea, de a-si imbunatati cunostintele in materie de management al proiectelor, dar si de a lucra la o idee care va fi implementata, nu numai schitata pe hartie.

 

FOCUS Training - educatie informala

Proiectul F.O.C.U.S. Training a aparut ca o posibila solutie la nivelul redus de experienta practica a studentilor. Toate sesiunile de training sunt focalizate pe subiecte de interes pentru tineri in construirea unei cariere. Invitatii sunt specialisti in Resurse Umane din firme de consultanta, manageri de succes din companii nationale si multinationale si reprezentanti de marca ai mediului de afaceri. Rezultatele urmarite de acest proiect sunt: insusirea de catre participanti a unor concepte cheie si dobandirea de cunostinte practice si teoretice focalizate pe domeniile de interes, orientarea interesului studentilor spre activitatea de voluntariat, proiecte, training-uri, workshop-uri, seminarii de specialitate, asigurarea unui cadru informal, dar profesionist care incurajeaza exprimarea punctului de vedere, furnizarea de feed-back constructiv si lucrul in echipa.

 

 

Martie 2008

 

 

Articole asemănătoare

  • Gradina Botanica din Chisinau

    Ca orice capitala europeana orasul Chisinau se mandreste cu o frumoasa gradina botanica, infiintata in anul 1950 pentru interesul specialistilor si oamenilor atrasi de natura. Obiectivul se gaseste la marginea orasului, in sectorul Botanica, iar ca suprafata ocupa 104 ha.

  • Gradina Botanica Komarov, St Petersburg

    Gradina Botanica a Institutului Komarov din St Petersburg se afla intre primele trei din lume atat sub raportul dimensiunii cat si al frumusetii.

  • Gradina Botanica din Beijing

    Gradina Botanica din Beijing se afla in suburbiile metropolei chineze si constituie unul dintre locurile relaxante in care va puteti petrece timpul departe de forfota cotidiana.

  • Gradina Botanica din Tulcea

    Gradina Botanica din Tulcea ofera conditii excelente pentru odihna, cercetare si pentru protectia unor specii rare care fac parte din flora spontana a Dobrogei.

  • Gradina Botanica Dimitrie Brandza, Bucuresti

    Gradina Botanica 'Dimitrie Brandza' a Universitatii din Bucuresti este situata pe malul drept al Dambovitei aproape de centrul capitalei, in cartierul Cotroceni, fiind la dispozitia tuturor iubitorilor de natura.


Warning: fopen(cache/8f7d99d12147d637ef056b5cd6ce4535) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139