Gradina Butchart, Canada

Gradina Butchart,  una dintre cele mai renumite de pe continentul American, este nici mai mult nici mai putin decat un colt de rai.  Gasindu-se in provincia Columbia Britanica, pe frumoasa insula Vancouver, un milion de vizitatori decid anual sa se impartaseasca de farmecul sau rapitor.

Robert Pim Butchart (1856-1943), cel al carui nume avea sa il imprumute, se va stabili aici impreuna cu familia pentru depozitele de calcar pe care le putea ultiliza in obtinerea cimentului.  

Dupa o vreme, cand cariera de clacar s-a epuizat in 1909, sotia lui Butchart transforma locul intr-o gradina prezentand-o mai intai apropiatilor iar mai apoi cetatenilor de seama.

Pana in zilele noastre dreptul  asupra Gradinii Butchart ramane familiei,  stra-stranepoatei fondatorilor care indeplineste functia de director general.

Patrunzand in Gradina Butchart niciun sezon de peste an nu este plictisitor. Exista intotdeauna ceva nou de vazut, de invatat si de trait, fie ca interactionati cu splendoarea verii sau cu anotimul culorilor pastelate.  
 
Primavara soseste repede pe insula Vancouver iar natura renaste intr-un spectacol de culoare si balsam cu peste 100.000 lalele si foarte multi ghiocei.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

    Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

  • Trandafirul Yellow Meilove, mai mult galben solar in orice gradina

    Soi de origine franceza de trandafir floribunda, Yellow Meilove atrage atentia prin coloritul bobocilor sai mari, un galben solar, deschis, intens, care va lumina si infrumuseta orice gradina sau parc.

  • Perele Kaiser

    Cunoscute si sub numele de Bosc, aceste pere se bucura de o surprinzatoare popularitate in toata lumea, fiind cultivate in Europa, Australia, Statele Unite sau Canada, fiind un soi originar din Franta (potrivit altor surse ar fi fost initial cultivate in Belgia).

  • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

    Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.


Warning: fopen(cache/e2019dec8f8f9ce9d39539ba83669139) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139