Gradina Butchart, Canada

Gradina Butchart,  una dintre cele mai renumite de pe continentul American, este nici mai mult nici mai putin decat un colt de rai.  Gasindu-se in provincia Columbia Britanica, pe frumoasa insula Vancouver, un milion de vizitatori decid anual sa se impartaseasca de farmecul sau rapitor.

Robert Pim Butchart (1856-1943), cel al carui nume avea sa il imprumute, se va stabili aici impreuna cu familia pentru depozitele de calcar pe care le putea ultiliza in obtinerea cimentului.  

Dupa o vreme, cand cariera de clacar s-a epuizat in 1909, sotia lui Butchart transforma locul intr-o gradina prezentand-o mai intai apropiatilor iar mai apoi cetatenilor de seama.

Pana in zilele noastre dreptul  asupra Gradinii Butchart ramane familiei,  stra-stranepoatei fondatorilor care indeplineste functia de director general.

Patrunzand in Gradina Butchart niciun sezon de peste an nu este plictisitor. Exista intotdeauna ceva nou de vazut, de invatat si de trait, fie ca interactionati cu splendoarea verii sau cu anotimul culorilor pastelate.  
 
Primavara soseste repede pe insula Vancouver iar natura renaste intr-un spectacol de culoare si balsam cu peste 100.000 lalele si foarte multi ghiocei.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Yellow Baby, lalele galbene pentru cea mai frumoasa gradina

  Varietate pitica de lalele cu inflorescente de un galben intens, puternic, parfum usor si placut, Yellow Baby poate fi acea optiune cromatica plina de prospetime ce va schimba radical o gradina, un balcon sau o terasa.

 • Tigrinum - crinul tigrat pentru gradina ideala

  Un soi oriental de crin de o rara distinctie, Tigrinum este imediat recunoscut datorita petalelor sale de un portocaliu deschis, intens, cu numeroase pete intunecate, de forma rotunda, model decorativ care va face din orice buchet si cu atat mai mult din orice gradina un adevarat spectacol exotic.

 • Hortensia Annabelle - mult alb pentru gradina

  Dintre varietatile de hortensii aceasta Annabelle (numele denota prin el insusi eleganta si farmec) este una dintre cele mai frumoase si mai populare, iar orice gradina, fie oricat de modesta, va deveni odata cu primele flori un spatiu de care va veti desparti cu greu.

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • O gradina de legume de invidiat

  Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.