Gradina Butchart, Canada

Gradina Butchart,  una dintre cele mai renumite de pe continentul American, este nici mai mult nici mai putin decat un colt de rai.  Gasindu-se in provincia Columbia Britanica, pe frumoasa insula Vancouver, un milion de vizitatori decid anual sa se impartaseasca de farmecul sau rapitor.

Robert Pim Butchart (1856-1943), cel al carui nume avea sa il imprumute, se va stabili aici impreuna cu familia pentru depozitele de calcar pe care le putea ultiliza in obtinerea cimentului.  

Dupa o vreme, cand cariera de clacar s-a epuizat in 1909, sotia lui Butchart transforma locul intr-o gradina prezentand-o mai intai apropiatilor iar mai apoi cetatenilor de seama.

Pana in zilele noastre dreptul  asupra Gradinii Butchart ramane familiei,  stra-stranepoatei fondatorilor care indeplineste functia de director general.

Patrunzand in Gradina Butchart niciun sezon de peste an nu este plictisitor. Exista intotdeauna ceva nou de vazut, de invatat si de trait, fie ca interactionati cu splendoarea verii sau cu anotimul culorilor pastelate.  
 
Primavara soseste repede pe insula Vancouver iar natura renaste intr-un spectacol de culoare si balsam cu peste 100.000 lalele si foarte multi ghiocei.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Trucuri si idei pentru gradina

  Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Sapte moduri de a folosi cafeaua in casa si gradina

  O ceasca de cafea tare si aromata, simpla sau cu putin lapte, este pentru multi esentiala in fiecare dimineata. Dar zatul de cafea sau cafeaua macinata pot fi folosite in casa si in gradina pentru a rezolva rapid si natural probleme dintre cele mai diverse.

 • Yellow Baby, lalele galbene pentru cea mai frumoasa gradina

  Varietate pitica de lalele cu inflorescente de un galben intens, puternic, parfum usor si placut, Yellow Baby poate fi acea optiune cromatica plina de prospetime ce va schimba radical o gradina, un balcon sau o terasa.

 • Tigrinum - crinul tigrat pentru gradina ideala

  Un soi oriental de crin de o rara distinctie, Tigrinum este imediat recunoscut datorita petalelor sale de un portocaliu deschis, intens, cu numeroase pete intunecate, de forma rotunda, model decorativ care va face din orice buchet si cu atat mai mult din orice gradina un adevarat spectacol exotic.