Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Despre natura"

Parcul natural "Nicolae Romanescu" din Craiova Parcul natural Parcul "Nicolae Romanescu" este cel mai mare si mai cunoscut parc al Craiovei si al treilea ca marime din Europa. Situat in partea de sud a orasului, acesta se intinde pe o suprafata de 96 de hectare si a fost amenajat incepand cu secolul XX, la initiativa primarului Nicolae Romanescu.

(P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

Parcul National Semenic – Cheile Carasului Parcul National Semenic – Cheile Carasului Parcul National Semenic – Cheile Carasului cuprinde elemente naturale cu o valoare deosebita si se gaseste in sud-vestul Romaniei. Cele 36,214 ha sunt de mare interes sub aspect fizico-geografic, floristic, hidrologic, geologic si speologic atat pentru cercetatori cat si pentru turisti.

Parcul Natural Lunca Muresului Parcul Natural Lunca Muresului Parcul Natural Lunca Muresului este o arie protejata constituita la data de 11 ianuarie 2005, in aval de municipiul Arad, de-a lungul raului Mures, pana la granita cu Ungaria.

Gradina de Vara din Saint Petersburg Gradina de Vara din Saint Petersburg Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.

Parcul National Cozia Parcul National Cozia Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

Parcul National Teide, Tenerife Parcul National Teide, Tenerife Parcul National Teide din Tenerife are trasaturi care il fac cu adevarat unic. Regiunea declarata parc national in 1954, se compune din craterul urias al unui stratovulcan, avand circumferinta de 48 km, si Muntele Teide.

Parcul National Vezuviu, Italia Parcul National Vezuviu, Italia  Spunea candva Goethe ca odata ce ai zarit orasul Napoli poti muri. Drept este ca nimeni nu poate aprecia frumusetile locului trecand pur si simplu cu vederea modul cum oamenii isi duc intreaga viata la umba marelui vulcan.

Gradinile Tivoli, Copenhaga Gradinile Tivoli, Copenhaga "Gradinile Tivoli” este un faimos parc de distractie din Copenhaga, deschis in anul 1843, si unul dintre cele mai importante din Europa.

Parcul National Eifel, Germania Parcul National Eifel, Germania  Muntii Eifel se gasesc in vestul Europei, la granita Germaniei cu Belgia si Franta, si apartin de grupa Eifel-Ardennen. In ciuda coincidentei care trimite la turnul simbol al francezilor, denumirea Eifel provine din