(P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani. Alții spun că vor găsi inspirația pe moment.  Indiferent dacă vă încercați norocul la loteria autohtonă sau la extragerile loto internaționale, iată câteva grădini pe care merită cu adevărat să le vizitezi:

Grădinile Generalife, Granada, Spania
Datând din secolul al XIII-lea și redecorat de regele Abu I-Walid Ismail  în jurul anului 1319, palatul Generalife se ridică pe Dealul Soarelui (Cerro del Sol), în mijocul unor grădini mirifice, considerate de mulți dintre cei care le-au vizitat drept cele mai frumoase grădini din lume. Un adevărat paradis, grădinile Generalife amenajate între anii 1931 și 1951 sunt un labirint de alei, garduri vii, fântâni arteziene și straturi de flori.

Grădinile Palatului Versailles, Paris, Franța
Mult mai cunoscute decât grădinile care înconjoară palatul Generalife,  grădinile Versailles ne-au încântat pe mulți dintre noi prin simetria și minuțiozitatea cu care au fot decorate. Gardurile vii formează alei labirintice străjuite de statui, pe care este plăcut să te pierzi.  Splendoarea lor amintește de renumele Regelui Soare, care îl angaja în 1661 pe  André Le Nôtre pentru amenajarea acestor grădini, în viziunea lui Luis al XIV-lea, la fel de importante ca și palatul însuși.

Grădinile Ryoan-Ji, Kyoto, Japonia
Întruchiparea conceptului de grădini uscate, Ryoan-Ji reprezintă un alt fel de experiență. De fapt, Ryoan-Ji situate în apropierea Templului Dragonului Liniștit al cultei Zen nu sunt altceva decât un dreptunghi de 30 de metri lungime și 10 metri lățime, în interiorul căruia sunt dispuse  15 pietre, așezate pe insule de mușchi de pământ și dispuse într-o asemenea manieră încât să nu poți vedea decât 14, indiferent din ce unghi te uiți.  Pe una dintre laturile dreptunghiului se poate observa o căsuță minusculă dedicată ceremoniei ceaiului.

Grădinile Keukenhof, Lisse, Olanda
Vizita la aceste grădini trebuie planificată din timp pentru că această atracție turistică a Olandei nu este deschisă publicului decât trei luni pe an (martie, aprilie și mai). Aceasta este, de altfel, perioada în care înfloresc lalelele – simbolul olandez și principalele flori pe care le poți admira aici. Întinzându-se pe 32 de hectare, grădinile Keukenhof sunt formate dintr-un parc de sculpturi moderne, un lac pe care te poți plimba cu vaporașul, o pădure, 4.5 milioane de lalele și un total de aproximativ 7 milioane de flori. Alături de diferitele specii de lalele, poți admira aici narcise, zambile și clopoței. În plus, acest parc este înconjurat de câmpuri de flori, pe care le poți descoperi într-o plimbare cu bicicleta.

Acestea sunt doar câteva dintre grădinile pe care merită să le vizitezi dacă intri în posesia unei averi considerabile, cum ar fi premiul categoriei I al uneia dintre loteriile de top ale Americii sau al campionului loto al Europei – EuroMillions. Încercați-vă norocul la oricare dintre aceste poturi cumpărând bilete loto online pe theLotter și acest vis se poate îndeplini!

Articole asemănătoare

 • Ce nu stiati despre fructe si legume

  Fructul de kiwi este o sursa foarte buna de vitamina E si are in medie mai multa vitamina C decat o portocala, de regula optiunea numarul unu atunci cand avem nevoie de o cura pentru a preveni racelile de sezon.

 • (P) Termostatul de cameră Bosch Control CT100

  Privește-l ca pe un prieten: inteligent și de încredere! Noul termostat de cameră Bosch Control CT100 cu conectare la internet îți face viața mai ușoară, acționând în locul tău!

 • Masa de Pasti din perspectiva nutritionala

  Pastele, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, este prilejul cu care familiile se intregesc, indiferent unde i-ar fi purtat pasii prin lume.

 • (P) Periajul dinţilor de la A la Z

  Una din cele mai importante activităţi din cadrul igienei dentare este periajul dentar. Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaştem şi să utilizam corect tehnica de periaj.

 • (P) Sănătatea dinţilor poate afecta starea generală de sănătate

  Întreaga dantură face parte din aparatul masticator şi intră în angrenajul unei bune funcţionări a organismului. Dacă aceasta este afectată şi starea de sănătate poate fi afectată.