6 ingrediente naturale folosite in produsele de ingrijire a parului


In natura se intalnesc sute de ingrediente care pot fi folosite direct sau indirect la ingrijirea parului. Pentru specialisti criteriul de baza care le diferentiaza, din punct de vedere al calitatii, este masura in care hranesc scalpul, iar apoi stralucirea conferita podoabei capilare. Mai jos va prezentam o lista a celor mai populare ingrediente si prin ce a reusit fiecare sa iasa in evidenta.

1. Untul de shea – Bogat in acizi grasi, untul de shea este un emolient care imbraca firul cu o pelicula subtire de grasime, impiedicand pierderea apei sau deshidratarea.  Ingredientul se obtine din nucile aborelui Shea-Karite si nu nelipseste din niciun tratamant cosmetic natural, atat in zonele de bastina cat si in cele mai exclusiviste saloare de frumusete din occident.

2. Ulei din nuca de cocos – Numeroase produse de ingrijire a parului contin ulei din nuca de cocos. Acesta este un alt emolient care pastreaza vreme indelungata umiditatea parului si confera stralucire si rezistenta. Uleiul din nuca de cocos poate fi intrebuintat, de asemenea, ca balsam de par in cazul parului cu textura mai groasa.

3. Aloe Vera – nu este intaia data cand se pun in evidenta calitatile miraculoase ale acesteia. Aloe Vera este pe drept cuvant una dintre cele mai polivalente plante. In cazul de fata, poate fi folosita pentru cresterea parului, pentru a stopa caderea lui si a trata problemele scalpului. Tratamentele pe baza de Aloe Vera incep sa rodeasca in aproximativ 2-3 luni de la incepere. Cel mai simplu mod de a beneficia de proprietatile sale este amestecand gelul natural in sampon sau balsam, inainte de a fi aplicat pe par. Aloe Vera contine o enzima care stimuleaza foliculii de par.

4. Glicerina vegetala - Produsele naturale de ingrijire a parului contin adesea glicerina vegetala deoarece aceasta reprezinta un agent implicat in hranirea scalpului si consolidarea firului de par. Parul deteriorate si scalpul uscat tin de o vreme de domeniul trecutului cu ajutorul glicerinei. Datorita proprietatilor sale, glicerina atrage apa din straturile profunde ale pielii si o aduce in cele superficiale, realizand astfel o hidratare intensa.

5. Extractul de Jojoba – este un alt umectant ideal pentru varfurile deteriorate ale firelor. Datorita similitudinii chimice cu uleiurile sintetizate de scalp, poate servi si ca stimulent pentru glandele aferente acestora. Extractul de Jojoba ofera, in cele din urma, un aspect sanatos si stralucitor parului.  

6. Uleiul de masline extra virgin – este un emolient care inmoaie firele de par, facandu-le mai usor de pieptanat. In plus, adauga stralucire, previne ruperea si poate reduce caderea parului. Tratamentul cu ulei de masline iti intareste parul si te ajuta daca il ai uscat si lipsit de viata. Poti sa-l folosesti simplu, masand usor scalpul cu ulei de masline si lasand sa-si faca efectul timp de 15 minute, clatind apoi cu apa calduta.

Sursa foto: mnn.com

I. C.

Articole asemănătoare

  • Produsele din soia, postul si sanatatea

    Primii in istorie care au recunoscut valoarea nutritiva a plantei de soia au fost chinezii. Aceasta intra de peste 4000 de ani in alimentatia de baza a celui mai numeros popor de pe glob, alaturi de orez, grau, orz si mei.

  • Gradina Yuyuan, Shanghai

    Gradina clasica Yuyuan se afla in centrul vechi al orasului Shanghai si este una dintre atractiile turistice reprezentative, fiind etichetata adesea ca o minune a arhitecurii in regiunea de sud a fluviului Yangtze.

  • Svaneti, o provincie uimitoare

    Svaneti se situeaza in partea de sud a muntilor Caucaz. Lantul muntos de la granita dintre Europa si Asia se intinde intre Marea Neagra si Marea Caspica, trecand prin Georgia, Armenia, Rusia si Azerbaidjan.

  • Lalele pentru un decor placut. Toamna, anotimpul plantarii bulbilor

    Lalelele, fie ca sunt folosite in decorurile de interior sau exterior, mereu au fost alegerea ideala. Vesele si frumos colorate, acestea reusesc sa aduca buna dispozitie in orice casa.

  • Ghimbirul sau piperul alb

    Pentru cine a luat contact cu bucataria ortientala sau chiar numai cu cea mediteraneeana ghimbirul nu mai reprezinta o noutate. Ghimbirul este o planta raspandita preponderent in zonele tropicale din sud-estul Asiei care a avut de-a lungul timpului un rol esential in procesul de vindecare a bolilor.


Warning: fopen(cache/233fc85081b062eeca80af33cf7d68d9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139