Svaneti, o provincie uimitoare

 Svaneti se situeaza in partea de sud a Muntilor Caucaz. Lantul muntos de la granita dintre Europa si Asia se intinde intre Marea Neagra si Marea Caspica, trecand prin Georgia, Armenia, Rusia si Azerbaidjan.

Lantul muntos ce se intinde pe o distanta de 1100 kilometri este cunoscut prin natura care se intrece pe sine in aceasta parte de lume.

Inafara de frumusete, Svaneti este o provincie cu o incarcatura istorica profunda pentru Georgia;  se poate mandri si cu locuri neatinse de pasii oamenilor, pazite de varfuri ce ating si 5.000 de metri inaltime.

Daca optati pentru o calatorie pe aceste fermecatoare meleaguri veti intalni peisajul tipic zonelor subalpine, cu paduri de fag si tipuri de Rhododendron caucazian (Rhododendron caucasicum). Nu puteau lipsi din acelasi peisaj nici pajistile alpine de o frumusete uimitoare ce adapostesc reprezentatii faunei din zona Caucazului.

Printre animalele cel mai des intalnite in aceasta zona se numara ursul brun, capra neagra, caprele specifice zonei de vest a Caucazului, rupicapra, porcul salbatic, sacalul si vulpea.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Nina Weibull, trandafirul de o frumusete clasica

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, plini, de un rosu catifelat, avand acea forma clasica pentru aceasta floare, Nina are si un parfum puternic, dulceag, asa ca este o excelenta alegere atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Suc vitaminizant pentru o imunitate mai buna

  Un amestec de sucuri naturale, proaspete, din fructe si legume de calitate, care va oferi intregului sistem imunitar mai multa rezistenta, mai ales in sezonul rece. Si in plus este o reteta cu gust delicios.

 • Parcul National Eifel, Germania

  Muntii Eifel se gasesc in vestul Europei, la granita Germaniei cu Belgia si Franta, si apartin de grupa Eifel-Ardennen. In ciuda coincidentei care trimite la turnul simbol al francezilor, denumirea Eifel provine din

 • Planta paianjen, practica si usor de ingrijit

  Desi creste natural in indepartatele tinuturi tropicale, planta paianjen a dovedit o uimitoare putere de adaptare la conditiile altor teritorii. Ba mai mult, a ajuns printre cele mai