Gradinaritul de toamna

crizanteme rosii

 Activitatile din gradina sunt pe sfarsite toamna. In aceste conditii, pentru a inviora peisajul tomnatic nu va ramane decat sa apelati la un altfel de gradinarit. L-am putea numi gradinarit de toamna, in ghivece, deoarece puteti planta astfel flori care sa va inveseleasca atunci cand vremea devine neprietenoasa.

Urmand cativa pasi simpli veti putea avea o gradina de invidiat pana la sfarsitul toamnei, sau, de ce nu, pana dupa venirea primului inghet.

1. Udati plantele in continuare

Daca ati mutat plantele de pe straturi in recipiente care sa le protejeze de frigul de afara, sau pentru a le muta cu usurinta in casa la venirea iernii, ori acestea erau deja plantate in ghivece, nu incetati sa le udati. Radacinile sunt dezvoltate in conditiile in care plantele au evoluat pe parcursul verii si indiferent de cat de reci se anunta temperaturile, acestea inca se pot usca daca nu sunt ingrijite corespunzator.

2. Fertilizarea este importanta

Fertilizand si spre sfarsitul toamnei pamantul din ghivece veti ajuta plantele sa reziste mai mult deoarece sezonul de crestere este prelungit si acestea au nevoie de nutrienti pentru a face fata temperaturilor scazute.

Plantele care au frunzele palide si dau semne ca vor inflori mai greu, comparativ cu ciclul normal de crestere, vor reveni la normal cu ajutorul substantelor nutritive. Puteti folosi chiar ingrasaminte solubile in apa, pana la primul inghet.

3. Taierea si curatarea plantelor

Pentru a avea ghivece cu flori sanatoase trebuie sa continuati sa pastrati plantele curate. Indepartati frunzele si florile uscate. De asemenea ar trebui indepartate si frunzele care au o culoare spre maro.

Si plantele care au crescut prea mult trebuiesc readuse la forma normala prin tundere.

4. Alegeti ghiveciul preferat pentru o transformare radicala

Dintre toate plantele cu siguranta una dintre ele este speciala pentru dumneavoastra. Daca este situata si in apropierea locuintei, va puteti bucura de ea si in casa, dupa ce inghetul s-a instalat si primii fulgi de nea si-au facut aparitia.

Foto

Articole asemănătoare