Gradini japoneze create cu stil si rafinament

  

 Fiecare stil japonez defineste o gradina sau alta fiind unic. Gradina japoneza are un design complex. Deseori cu iazuri situate in centru, cu portiuni de sol inegale sau cu dealuri artificiale formate din pietre.

In gradina japoneza sunt plasati copaci si plante care infatiseaza schimbarile sezoniere din peisaj.

Una dintre tehnicile populare folosite in gradinile japoneze este cea de combinare a rocilor, cea de imitare a Penglaishan - o insula macara si o insula broasca testoasa, ce au scopul de a da un sens religios gradinii.

Lanterne, bolte, case de ceai sunt de asemenea amenajate in cadrul gradinii. In plus, bambusul si plantele conexe, inclusiv arbustii japonezi vesnic tineri de pin negru sau esentele de foioase sunt plantate mai sus de covorul de ferigi si muschi.

Shakkei, in traducere "peisaj imprumutat", este numele unei tehnici ce apartine gradinarilor japonezi. Acestia aplica tehnica shakkei pentru a crea impresia de spatiu intr-o gradina mica.

Astfel sunt plantati arbusti pentru a bloca spectrul de vedere al structurilor din apropiere, orientand privirea spre munti. Acestia sunt considerati a fi parte integranta din peisajul gradinii japoneze.

Tehnica "peisajului uscat" presupune utilizarea pietrelor, nisipului si plantelor pentru inlocuirea apei intr-o gradina cu un design japonez.

Articole asemănătoare

 • Paste delicioase. Paste cu avocado si carne de pui

  O mancare delicioasa si sanatoasa reprezinta cel mai potrivit meniu pentru orice moment al zilei. Asadar va propunem sa preparati reteta de paste cu avocado si carne de pui.

 • Masca naturala cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic

  O masca facuta in casa este intotdeauna benefica pentru ten, deoarece contine numai ingrediente naturale, cu actiuni folositoare. Va propunem sa incercati masca cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic.

 • Masca tratament pentru par cu lamaie si miere

  O masca hranitoare, utilizata ca tratament pentru par, poate face minuni firului de par, redandu-i stralucirea si vitalitatea. Pentru parul deteriorat, care si-a pierdut din stralucire, puteti pregati in casa masca cu lamaie si miere.

 • Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci

  O reteta delicioasa si in ton cu sosirea primaverii este cea de ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci. Ingredientele necesare si modul de preparare le aflati mai jos:

 • Prajitura cu iaurt si gris

  O combinatie de gust dulce-acrisor veti descoperi daca preparati prajitura cu iaurt si gris. Ingredientele pentru preparare le gasiti mai jos: