Gradini suspendate in balcoane

lalele regaleVisati sa aveti mici gradini luxuriante? Este un tel usor de atins. Pentru primavara sunt potrivite lalelele regale (Fritillaria imperialis). Ele infloresc pana la sfarsitul lunii mai. Cresc cel mai bine in pamant bogat si umed, dar in nici un caz ud. Pentru a avea flori in fiecare an, indepartati tulpinile ofilite, lasati bulbii in ghivece si aveti grija ca pamantul sa nu se usuce niciodata complet.
 

Articole asemănătoare

 • Clematite Nelly Moser

  Planta decorativa care se potriveste atat in gradini cat si in balcoane, Clematis Nelly Moser este o varietate hibrida care iese usor in evidenta datorita florilor mari, numeroase, cu petale bicolore si care se adapteaza usor diverselor tipuri de sol si climate.

 • Laleaua Bon Bini

  Poate ca suntem obisnuiti cu forma unei lalele clasice, pe care o putem intalni in gradini sau in buchete, alegem dintre ele culorile care ne plac, insa daca vrem o lalea cu totul deosebita aceasta varietate, Bon Bini, este un soi ce iese in evidenta prin forma neobisnuita si combinatia cromatica.

 • Idei pentru gradini amenajate in spatii restranse

  Cum spatiul este restrans, fiecare planta conteaza. In cazul in care poate iubiti floricelele rosii, atunci ele pot deveni un punct de evidenta in gradina dumneavoastra. Astfel ca, atunci cand alegeti plantele, este bine sa le grupati in functie de ce au ele in comun.

 • Petunii in apartamente ?

  Planta Ruellia makoyana a luat numele botanistului francez Jean de la Ruelle, fiind intalnite in special denumirile comune: floarea maimutei, petunia mexicana sau petunia salbatica.

 • Gradini pe acoperisurile cladirilor

  Daca in trecut o gradina luxurianta pe terasa blocului parea doar o utopie, astazi tot mai multe orase pun in practica aceasta idee, iar Chicago se numara printre ele, avand in chiar centrul sau o oaza de verdeata si prospetime, la inaltimi unde se avanta doar pasarile.