Laleaua Bon Bini

Poate ca suntem obisnuiti cu forma unei lalele clasice, pe care o putem intalni in gradini sau in buchete, alegem dintre ele culorile care ne plac, insa daca vrem o lalea cu totul deosebita aceasta varietate, Bon Bini, este un soi ce iese in evidenta prin forma neobisnuita si combinatia cromatica.

Sunt flori cu efect decorativ deosebit, de o exotica frumusete, delicate si foarte elegante, destul de usor de cultivat daca se respecta cateva necesitati de baza ale lalelelor, si din fericire cu putina grija se dezvolta de la an la an foarte bine, cu multe flori mari. Puteti sa alegeti pentru laleaua Bon Bini un ghiveci pe masura, o jardiniera sau, de ce nu, un colt al gradinii, si de fiecare data rezultatul va fi impresionant. Indiferent de optiune lalelele au nevoie de lumina si caldura solara, un sol bine drenat, eventual putin acid, si atunci cand veti curata pamantul de buruieni aveti grija la radacinile florii. Si de fiecare data cand ingrijiti lalelele indepartati cu atentie si partile uscate pentru ca si pe viitor floarea sa creasca la fel de bine. 
 
In afara aspectului este o varietate ce se adapteaza mai multor medii de cultura, potrivita pentru a fi oferita cadou unui pasionat de gradinarit, poate fi folosita in buchete sau chiar modele decorative mai ample, eventual in consonanta cromatica alaturi de alte flori in culori cat mai vii. Rezista destul de bine si in vaze, dar daca vreti sa va bucurati cu adevarat de aspectul si culoarea unei lalele Bon Bini tot un ghiveci sau un colt de gradina ar fi optiunea preferabila. O optiune tentanta atunci cand vreti sa cultivati o floare deosebita de cele atat de des intalnite.

Foto: fexin.eu

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Happy Generation – splendoare bicolora pentru cele mai frumoase gradini

  Varietate de lalea mai rar intalnita, dar foarte indragita de cunoscatori, Happy Generation iese in evidenta din prima clipa datorita culorilor puternice, contrastul dintre alb si rosu spre visiniu dand impresia de eleganta si rafinament, mai ales atunci cand (mai rar) la baza cupei apar mici pete galbene-portocalii.

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.