Laleaua Bon Bini

Poate ca suntem obisnuiti cu forma unei lalele clasice, pe care o putem intalni in gradini sau in buchete, alegem dintre ele culorile care ne plac, insa daca vrem o lalea cu totul deosebita aceasta varietate, Bon Bini, este un soi ce iese in evidenta prin forma neobisnuita si combinatia cromatica.

Sunt flori cu efect decorativ deosebit, de o exotica frumusete, delicate si foarte elegante, destul de usor de cultivat daca se respecta cateva necesitati de baza ale lalelelor, si din fericire cu putina grija se dezvolta de la an la an foarte bine, cu multe flori mari. Puteti sa alegeti pentru laleaua Bon Bini un ghiveci pe masura, o jardiniera sau, de ce nu, un colt al gradinii, si de fiecare data rezultatul va fi impresionant. Indiferent de optiune lalelele au nevoie de lumina si caldura solara, un sol bine drenat, eventual putin acid, si atunci cand veti curata pamantul de buruieni aveti grija la radacinile florii. Si de fiecare data cand ingrijiti lalelele indepartati cu atentie si partile uscate pentru ca si pe viitor floarea sa creasca la fel de bine. 
 
In afara aspectului este o varietate ce se adapteaza mai multor medii de cultura, potrivita pentru a fi oferita cadou unui pasionat de gradinarit, poate fi folosita in buchete sau chiar modele decorative mai ample, eventual in consonanta cromatica alaturi de alte flori in culori cat mai vii. Rezista destul de bine si in vaze, dar daca vreti sa va bucurati cu adevarat de aspectul si culoarea unei lalele Bon Bini tot un ghiveci sau un colt de gradina ar fi optiunea preferabila. O optiune tentanta atunci cand vreti sa cultivati o floare deosebita de cele atat de des intalnite.

Foto: fexin.eu

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Laleaua Princess Unique

  Soi de lalea dubla cu totul diferit de cele clasice, pe care le gasim de obicei in florarii si gradini, Princess Unique ofera privitorilor un amestec cromatic de rosu, portocaliu, galbene, toate in tonuri vii, acoperind inflorescentele cu petale ondulate, mari, viguroase.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Laleaua Little Beauty

  Sunt la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara.