Grand prix

Este un soi de prun originar din California.
Pomul este de vigoare sub-mijlocie si rodeste pe ramuri mijlocii. Primavara dezmugureste si infrunzeste de timpuriu, iar infloritul are loc tarziu dupa ce infrunzeste.
Fructele sunt mari si foarte mari, elipsoidale. adeseori comprimate lateral. Culoarea este vanata-inchisa. cu pruina albastra abundenta.
Pulpa este galbena, consistenta, neaderenta la sambure.
Maturitatea de recoltare se produce in decada a doua a lunii august pentru zona Bucuresti.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Crinul Grand Cru

  Varietate de crin asiatic usor de remarcat datorita inflorescentelor mari, cu o nuanta intensa, calda, cuceritoare, Grand Cru are petale mari, de un portocaliu puternic la baza si un galben aprins pe restul suprafetei.

 • 4 cocktailuri care merita incercate in aceasta vara

  Sunt sute, poate chiar mii de retete la ora actuala in lume, pentru bautura denumita generic cocktail. Desi nimeni nu poate contesta gustul vreuneia dintre acestea, nu este mai putin adevarat ca anumite cocktailuri se preteaza mai mult la sezonul estival decat altele.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • Cocktail Margarita cu castravete

  Clasicul cocktail cu tequilla ce poarta numele "Margarita" este unul din cele mai populare. Multa lume il cunoaste, il prefera in zilele foarte calde, insa putini stiu ca exista si alte modalitati de preparare si servire.

 • Yusmalis

  Ingrediente: 3 cl cogniac 1,5 cl vermouth 1,5 cl grand marnier Ingredientele se amesteca...