Cocktail Margarita cu castravete

 Clasicul cocktail cu tequila ce poarta numele "Margarita" este unul din cele mai populare. Multa lume il cunoaste, il prefera in zilele foarte calde, insa putini stiu ca exista si alte modalitati de preparare si servire.

Reteta clasica este cea cu lime, tequilla, gheata pisata si sare de jur imprejurul paharului. Putini stiu insa ca Margarita mai poate fi preparata si adaugand in compozitia sa castravete.

Castravetii sunt racorosi, contin multa apa si pentru o reteta reusita incercati sa folositi tequilla reposado. Un soi mai fin si mai putin alcoolizat al bauturii spaniole.

Ingredientele necesare pentru Margarita cu castravete:

- 12 felii de castravete;

- o jumatate de cana cu suc de lime;

- o jumatate de cana de Cointreau;

- 3/4 din aceeasi cana cu tequilla;

- 1/4 Grand Mariner;

- 6 cani cu gheata;

Dupa ce aveti ingredientele totul va deveni mai simplu. Puneti intr-un blender tequilla, Contreau, castravetele, sucul de lamaie si gheata. Dupa ce acestea au devenit omogene turnati compozitia obtinuta in pahare, puneti deasupra fiecaruia o lingurita de Grand Mariner si ornati cu felii de lime sau castravete. Ziua cu siguranta se va transforma intr-una deosebita, racoroasa si veti uita de gradele in plus ce depasesc limita de confort.

Articole asemănătoare

  • Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

    Perfect pentru zilele friguroase de iarna, amestecand intr-un singur pahar aroma sucul de mere cu notele exotice de scortisoara si cele de ienupar ale ginului (alegeti unul de calitate), este un cocktail ce se bea cald, chiar fierbinte, pentru a-si dezvolta mai bine gusturile.

  • Cocktail cu gin si cointreau

    Simplu, plin de gust si personalitate.

  • Cocktail cu suc de ananas si gin

    Un cocktail usor, cu gust fructat, placut, racoritor.

  • Cocktail cu bourbon, cacao si sirop de turta dulce

    Ingredientul secret si surprinzator este acest sirop de turta dulce, candva mai greu de gasit dar astazi prezent in oferta mai multor magazine, perfect pentru un cocktail dulce, cu o culoare intre auriu si aramiu, aromele fiind intense, puternice, de scortisoara, mirodenii, ghimbir, cu note putin picante. Perfect ca o provocare sau ca o regasire pentru cei care l-au mai incercat.

  • Cocktail Aperol 1986

    Un cocktail clasic, cu personalitate si un gust complex si greu de uitat.