Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere

Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata.

Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.


 

 

Ingrediente:


50 ml whisky sau bourbon
1 lingurita miere
400 ml ceai negru, rece
2 felii subtiri de lamaie
gheata


Mod de preparare: toata cantitatea de whisky si miere se imparte in doua pahare, unde se amesteca bine, adaugand si putin ceai rece. Se completeaza cu ceai negru, gheata si se serveste cu 1-2 jumatati de felie de lamaie.

Foto: goodfreephotos.com

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whisky, ceai negru si lamaie

    Un ceai negru de calitate, aromat si cu gust complex, putina lamaie, putin ghimbir, un whisky si zahar, totul pentru un cocktail ce poate fi baut cald sau rece, dupa plac.

  • Cocktail cu bourbon, ceai negru si menta

    Un pahar de ceai negru, cu sau fara zahar, va oferi corpului un plus de energie pentru o zi obositoare. Dar in aceasta reteta i se adauga prospetimea mentei proaspete si un bourbon cu personalitate.

  • Smoothie cu ceai negru si fructe de padure

    O reteta buna pentru orice perioada a anului, revigoranta si cu gust dulce-acrisor, pentru care puteti folosi fructe proaspete sau congelate. Alegeti un ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.

  • Cocktail de iarna cu ceai negru si scortisoara

    O alternativa cu putin alcool (un rom sau un brandy de calitate, la fel de bine un whiskey) pentru o cana obisnuita cu ceai negru, fierbinte, a carui aroma este completata de notele exotice, incantatoare, de mirodenii.

  • Smoothie cu ceai negru, fructe de padure si ananas

    Poate ca la prima vedere o combinatie intre gustul puternic de ceai negru si cel dulce-acrisor al fructelor nu pare tocmai inspirata. Dar adaugand notele exotice de banana si ananas veti gusta un smoothie care va incarca imediat cu energie, dar are si o aroma aparte.