Cocktail cu bourbon, ceai negru si menta

Ingrediente:

2 litri apa
8 plicuri ceai negru
½ cana zahar
½ cana frunze de menta proaspata
1-2 cani de bourbon sau whiskey

Mod de preparare: puneti la fiert jumatate din cantitatea de apa, adaugand zaharul si amestecand bine pana cand se dizolva. Se ia de pe foc, se pun plicurile de ceai negru si se lasa la infuzat, acoperit. Dupa 5-7 minute se arunca plicurile, se toarna restul de apa rece si amestecul se toarna intr-o carafa. Se adauga frunzele de menta (zdrobite bine pentru a-si elibera aromele) si alcoolul, iar cocktailul se tine la rece pentru cel putin 60 de minute. Se serveste cu sau fara gheata, dupa gust.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whisky, ceai negru si lamaie

    Un ceai negru de calitate, aromat si cu gust complex, putina lamaie, putin ghimbir, un whisky si zahar, totul pentru un cocktail ce poate fi baut cald sau rece, dupa plac.

  • Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere

    Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.

  • Smoothie cu ceai negru si fructe de padure

    O reteta buna pentru orice perioada a anului, revigoranta si cu gust dulce-acrisor, pentru care puteti folosi fructe proaspete sau congelate. Alegeti un ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.

  • Cocktail cu suc de limeta si rom

    Cu notele sale exotice si prospetimea cu note picante a berii de ghimbir, este o bautura buna pentru orice anotimp.

  • Cocktail cu bourbon si ceai negru

    O cana de ceai negru, indulcit sau nu, este o experienta plina de arome intense si ofera intregului corp un moment de relaxare. Dar intr-un cocktail alaturi de bourbon (sau whisky) ceaiul negru, preparat dupa gust, va capata note noi si surprinzatoare.