Cocktail cu bourbon, ceai negru si menta

Ingrediente:

2 litri apa
8 plicuri ceai negru
½ cana zahar
½ cana frunze de menta proaspata
1-2 cani de bourbon sau whiskey

Mod de preparare: puneti la fiert jumatate din cantitatea de apa, adaugand zaharul si amestecand bine pana cand se dizolva. Se ia de pe foc, se pun plicurile de ceai negru si se lasa la infuzat, acoperit. Dupa 5-7 minute se arunca plicurile, se toarna restul de apa rece si amestecul se toarna intr-o carafa. Se adauga frunzele de menta (zdrobite bine pentru a-si elibera aromele) si alcoolul, iar cocktailul se tine la rece pentru cel putin 60 de minute. Se serveste cu sau fara gheata, dupa gust.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu ceai negru si fructe de padure

    O reteta buna pentru orice perioada a anului, revigoranta si cu gust dulce-acrisor, pentru care puteti folosi fructe proaspete sau congelate. Alegeti un ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.

  • Ceai negru cu ghimbir si bourbon

    O carafa de ceai negru de calitate, cu note diverse si intense, este excelenta in orice anotimp. Dar in aceasta variata in ceai se adauga ghimbirul, un bourbon sau whiskey bun si putin lichior cu aroma de portocale sau lamaie, dupa gust.

  • Cocktail cu ceai negru, menta si bourbon

    Notele proaspete si racoritoare de menta se intalnesc in aceasta reteta cu gustul intens al ceaiului negru si cel usor de recunoscut al unui bourbon de calitate.

  • Cocktail cu suc de limeta si rom

    Cu notele sale exotice si prospetimea cu note picante a berii de ghimbir, este o bautura buna pentru orice anotimp.

  • Cocktail cu bourbon si ceai negru

    O cana de ceai negru, indulcit sau nu, este o experienta plina de arome intense si ofera intregului corp un moment de relaxare. Dar intr-un cocktail alaturi de bourbon (sau whisky) ceaiul negru, preparat dupa gust, va capata note noi si surprinzatoare.