Grupul Gradinarilor Biodinamici Tg. Mures

Adresa: Str. Ciucas, Nr. 1, Ap. 44, Cod 4300, Targu Mures, Judetul: Mures

Tel/Fax: 0265 120 616; 0265 220 616

Email: biocsop [at] fx.ro

Asociatie nonprofit infiintata in 1993, alcatuita din gradinari/horticultori amatori si profesionisti, militanti ai ideilor protectiei mediului inconjurator.

Grupul tinta al organizatiei este reprezentat de acel strat al populatiei, urbane si rurale, care ia parte in procesul productiv agrar, caracterizat printr-o activitate poluanta semnificativa. Grupul este membru fondator in Grupul de Lucru ALTERECO, Membru Onorific al Asociatiei Biokultura Egyesulet (Ungaria).

Infiintat in 1993 cu 14 membru fondatori, respectiv anul 2000, prin obtinerea pers.jur. cu cei 25 membri fondatori. Principalele rezultate obtinute: intre anii 1993-2003 un proces de instruire consecventa (nr. Cursurilor peste 386, cu un numar de 4560 cursanti inregistrati, 5 expozitii de produse ecologice, 1 film video de instructie, 3 publicatii de materiale de specialitate, 3 Culegeri de Tabele cu material de specialitate. Alcatuirea diferitelor teste ecologice pentru anumite examene in cadrul AAMR cursurilor Spicul de Argint.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.

 • Trandafirul teahibrid Elina - parfum si eleganta

  Un trandafir teahibrid rezistent, viguros, cu flori de un alb crem delicat si un parfum puternic.

 • Trandafirul Red Berlin

  Un soi teahibrid cu flori mari de un rosu intens, Red Berlin este o varietate de trandafir perfecta pentru orice gradina datorita culorii puternice si a frumusetii clasice a inflorescentelor, si cum infloreste din luna iunie pana la jumatatea toamnei va veti putea bucura multa vreme de schimbarea pe care o aduce in gradina.

 • Parcul Natural Lunca Muresului

  Parcul Natural Lunca Muresului este o arie protejata constituita la data de 11 ianuarie 2005, in aval de municipiul Arad, de-a lungul raului Mures, pana la granita cu Ungaria.

 • Activitatile lunii noiembrie in gradina

  Toamna tarzie ne intampina cu zile tot mai ploioase, friguroase si un peisaj monoton, specific lunii noiembrie. Un calendar al activitatilor acestei luni in gradina este binevenit chiar daca majoritatea gradinarilor se gandesc deja la primavara, cand vor putea admira din nou frumusetea plantelor ingrijite de-a lungul timpului cu pasiune.