Hibiscus syriacus Ardens

Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina. Aveti nevoie de un spatiu relativ generos, pentru ca la maturitate depaseste cu usurinta 150 de cm inaltime si pentru a-si extinde ramurile va avea nevoie de un spatiu circular egal, fiind un arbust de talie mare.

Efectul estetic este memorabil din momentul in care apar primele flori, incepand din luna august si pana la sfarsitul lui septembrie sau chiar mai tarziu daca noptile sunt inca relativ placute, calduroase. Se adapteaza destul de bine solului si conditiilor din tara noastra, rezistand la geruri si perioade de seceta, dar se recomanda sa fie plantat intr-o parte a gradinii cu sol fertil, drenare buna si soare, cat mai mult soare. Daca alegeti sa plantati mai multe exemplare de Hibiscus Ardens grupate nu uitati ca au nevoie de cel putin un metru si jumatate distanta intre ele pentru a nu se acoperi reciproc. 
 
In afara frumusetii florilor - o asemenea nuanta de mov este mai greu de gasit in gradina - Ardens ofera gradinarilor cu mai putin experienta posibilitatea de a planta primul hibiscus, un soi care nu are nevoie de tratamente costisitoare, ingrijire deosebita sau de un anumit tip special de sol. Va veti bucura de florile sale (are o perioada lunga de inflorire) pentru multa vreme, arbustul fiind longeviv si rezistent.

Foto: willowbendnursery.com

Articole asemănătoare

 • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

  Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.

 • Hibiscus Gigant varietatea Matilda

  O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov.

 • Hibiscus Matilda

  Dintre soiurile de hibiscus disponibile aceasta varietate este nu doar una dintre cele mai frumoase, dar iese din evidenta prin viteza cu care se dezvolta si se extinde.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

 • Ceaiul de hibiscus, tratament pentru hipertensiune

  Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger.