IPOMOEA

IpomoeaIpomea

Familia: Convolvulaceae
Aspect: Cataratoare
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plina lumina
Udare: Abundenta

Ipomoea are 500 de specii, anuale si perene, cu aspect arbustiv sau catarator. Au flori mari, asemanatoare cu o palnie, cu colola plisata pe margini si cu un colorit diverrsificat: alb, albastru, rosu, purpuriu. Frunzele sunt complete si lobate.

Cultivare: usoara. Plantele nanuale se obtin din seminte, iar cele perene se transplanteaza in februarie -martie. Necesita multa lumina si udare regulate. Bobocii apar din aprilie pana in septembrie si se recomanda adaugarea la fiecare 2-3 saptamani un ingrasamant lichid in apa de udat. Speciile perene trebuie tinute iarna la o temperatura cuprinsa intre 7-13 C.

Reproducere: Aceste specii se seamana int-un compost special pentru insamantat, care este definitiv. Semintele se acopera cu un strat subtire de compost umed la o temperatura de 18-21 C la o lumina slaba.

Specii si soiuri: Ipomoea holubii, Ipomoea nil, Ipomoea tricolor, Ipomoea purpurea. 
 

Articole asemănătoare

  • Cartofii dulci, sanatosi pentru organism

    Cartoful dulce, Sweet Potato, Yam ori Ipomoea Batatas in limba latina, este o planta in forma de inima.

  • Garduri imbracate in verde

    Garduri imbracate in verde - si nu numai in verde. Aceasta este moda anului 2008 si de departe moda anului ce va veni. Caprifoi, clematatite sau zorele ... sunt cateva alegeri.

  • Flori care tolereaza caldura (1)

    Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...