Ingrijirea iazului toamna

iazul cu nuferiSunetul apei curgatoare, minunatii nuferi si, eventual, pesti inotand fericiti... Toate astea devin amintiri placute legate de iazul din gradina dvs. cand vine toamna. Acum este timpul sa pregatiti iazul pentru iarna - nu e o treaba placuta, ci una care trebuie facuta.

Daca aveti pesti si in zona in care locuiti iarna nu ingheata apa (nu e cazul Romaniei), puteti lasa pestii in iaz. Altfel, prindeti-i cu o plasa speciala si puneti-i intr-un acvariu mare, umplut de preferinta chiar cu apa din iaz, si tratati-i corespunzator; astfel apa va avea aceasi temperatura si pestii nu vor suferi un soc.

curatarea iazuluiDupa ce ati inlaturat plantele si pestii din iaz trebuie sa il goliti de apa si sa il spalati de alge sau alte depuneri. Se scoate si pompa din iaz si se curata filtrul; nu o depozitati in casa, pentru ca mirosul poate fi destul de puternic si neplacut.

Odata ce iazul este curatat, il puteti lasa asa, il puteti umple cu apa (nu e nici o problema daca ingheata) sau il puteti acoperi cu scanduri. Oricum, iazul va mai trebui curatat o data, primavara.

Articole asemănătoare

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Crizantema, podoaba teraselor de toamna

  Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,

 • Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna

  De calitatea solului depinde in mare masura orice plantatie, de aceea trebuie sa retinem ca acesta este primul care necesita o atentie deosebita.

 • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

  Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

 • 5 remedii pentru alergiile de toamna

  Toamna este vremea cand organismul nostru se confrunta cel mai frecvent cu reactii alergice. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte, schimbarilor de temperatura care sensibilizeaza sistemul imunitar, iar pe de alta, mediului inconjurator care se incarca de factori alergogeni.