Ingrijirea petuniilor toamna

Va vine sau nu sa credeti frumoasele petunii se inrudesc cu cartoful facand parte din aceeasi familie Solanaceae. Atat din punct de vedere morfologic cat si din punct de vedere al modului lor de utilizare asemanarile lipsesc insa cu desavarsire.

Majoritatea soiurilor infloresc pe tot parcursul verii, daca nu sunt supuse temperaturilor excesive, iar unele prelungesc spectacolul chiar si pe perioada toamnei.  Petuniile sunt mari iubitoare de lumina de aceea ele nu vor fi niciodata plantate sau tinute sub specii de arbori care sa le umbreasca total. In curand va trebui sa le gasiti un loc in casa daca pana acum au fost tinute in aer liber, pentru ca desi se dovedesc tolerante la  temperaturile scazute de afara sensibilitatea lor la inghet este crescuta. In plus nu suporta schimbarile bruste de temperatura si nici vantul puternic sau ploaia.

Petuniile nu au preferinte mari asupra tipului de sol insa este foarte important ca acesta sa asigure un drenaj corespunzator. Pentru ca frigul a sosit iar procesul de evaporare nu mai este lafel de accelerat ca pana acum evitati udarea excesiva a plantei care poate duce la stagnarea indelungata a umezelii si in cele din urma la mucegairea radacinilor.

Petuniile mari si mici nu iubesc apa calcaroasa. Consecinta este lipsa de fier care duce la ingalbenirea frunzelor, de aceea este recomandat sa folositi apa de ploaie. Impotriva lipsei acute de fier administrati un ingrasamant bazat pe acest element. Atentie insa si in privinta fertilizarii pentru ca ea nu va asigura o inflorire mai rapida si mai spectaculoasa ci va face doar ca organele plantei sa se dezvolte excesiv. O fertilizare pe luna cu ingrasamant oganic aplicat pe sol uscat este suficienta.  

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Crizantema, podoaba teraselor de toamna

  Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,

 • Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna

  De calitatea solului depinde in mare masura orice plantatie, de aceea trebuie sa retinem ca acesta este primul care necesita o atentie deosebita.

 • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

  Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

 • 5 remedii pentru alergiile de toamna

  Toamna este vremea cand organismul nostru se confrunta cel mai frecvent cu reactii alergice. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte, schimbarilor de temperatura care sensibilizeaza sistemul imunitar, iar pe de alta, mediului inconjurator care se incarca de factori alergogeni.