Ingrijirea pielii in timpul toamnei

Este putin probabil ca dupa o vara petrecuta mai mult sau mai putin sub razele directe ale soarelui, pielea dumneavoastra sa nu prezinte unele semne de uzura. De aceea,  toamna este cel mai potrivit sezon pentru administrarea tratamentelor cosmetice. Fie ca sunt realizate cu scopul de a corecta unele deficiente, pentru a intampina cum se cuvine sezonul rece, sau pur si simplu din grija, ele sunt indispensabile in redobandirea pielii frumoase si sanatoase.

Exfolierea

Primul lucru asupra caruia trebuie sa insistati este exfolierea, adica curatarea celulelor epiteliale moarte de la suprafata si in adancimea tesutului, cu ajutorul produselor specializate. Pielea contine melanina, o substanta care atrage razele UV oferindu-i acesteia  nuanta de "bronz". Daca pielea nu este exfoliata la timp si corespunzator, cu trecerea anilor pot aparea "petele de varsta", care constau in hiperpigmentarea tesutului in zonele cele mai expuse (umeri, fata, gat etc) ale corpului.

Recomandare: Nu exfoliati tenul mai mult de 2 ori intr-o saptamana, ati putea avea de asemenea probleme de sanatate.                                


Hidratarea

In timpul verii pielea are tendita de a se usca din cauza caldurii si a lipsei de apa, iar ridurile fine incep sa isi faca aparitia. Acum insa este momentul sa hranim, sa hidratam si pregatim pielea pentru zilele reci care vor urma. Nu alegeti cremele faciale la intamplare, ci in functie de tipul dumneavoastra de ten. Pielea uscata are nevoie de o ingrijire in plus, daca va incadrati in aceasta categorie  optati pentru produse cu textura mai groasa si cu un continut ridicat de vitamina C. De asemenea, este important sa se aplice crema hidratanta de doua ori pe zi, dimineata si seara dupa demachere. Nu neglijati nici restul corpului, dupa dus aplicati pe pielea umeda o lotiune de corp care va inspira incredere.

Alimentatia  

Pielea frumoasa nu se obtine numai cu ajutorul produselor cosmetice, ci si cu sprijinul unei alimentatii sanatoase, bazata pe multe vitamine. De fapt, indiferent cat de sofisticate sau scumpe vor fi tratamentele pe care le urmati, nu veti ajunge la nici un rezultat daca sanatatea nu va veni si din interior. Dieta ar trebui sa includa fructe de sezon (mere, pere, struguri etc), legume (morcov, varza, etc),  grasimi "bune" precum cele din peste, ulei de masline si ulei din seminte de in.

Asigurati-va ca dieta dumneavoastra include:

Vitamina C - este un puternic oxidant, ajuta la regenerarea tesuturilor lezate de soare si participa la formarea colagenului
Vitamina E - este un antioxidant care protejeaza organismul de radicalii liberi. Calmeaza si vindeca pielea lezata.
Vitamina A - este necesara pentru buna functionare a celulelor din piele
Zincul - este extrem de important pentru sanatatea pielii. Acesta ajuta la vindecarea petelor, reduce inflamatia si ajuta la combaterea acneei.
Acizii grasi Omega  3- imbunatatesc textura pielii, hranind pielea din interior
Magneziul - imbunatateste circulatia sangelui

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

    Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

  • Masti pentru sezonul rece. Masca de fata cu fulgi de ovaz si miere

    O masca cosmetica preparata chiar de dumneavoastra la domiciliu pentru sezonul rece este indicata a se utiliza pentru protectia si ingrijirea pielii in timpul iernii. Va propunem sa incercati masca de fata cu fulgi de ovaz si miere de albine.

  • Ingrijirea cactusilor in timpul iernii

    In general cactusii sunt considerati ca fiind plantele care sunt foarte usor de ingrijit, care nu sunt sensibile si care se adapteaza usor

  • Ingrijirea legumelor in timpul iernii

    Legumele sunt solicitate in tot timpul anului, atat vara cat si iarna. Fiind frig si inghet, productia de legume pentru sezonul de iarna se poate obtine numai in rasadnita calda, cu specii mai rezistente la frig si mai putin pretentioase fata de lumina.

  • Sucul de lamaie, utilizat in ingrijirea pielii

    Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra. Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.


Warning: fopen(cache/658bf476a35a4f2740abd0dafdb2d7ee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139