Istoria plantelor medicinale

 

 Substantele din medicamente erau extrase si formate din diferite ierburi si plante inca din anul 6000 i.e.n. indiferent ca era vorba despre China, Persia, Egipt, Grecia, Roma - toate imperiile mari ale lumii cultivau aceste plante cu efect curativ in scopuri medicinale.  Stiinta despre efectele lor a fost transmisa pe cale orala, dar si scrisa.

Plantele medicinale in China
Medicina traditionala chinezeasca are o istorie de cateva mii de ani. Pe langa practicile foarte cunoscute, cum este si acupunctura sau Gi Gong sunt recunoscute in invatatura leacurilor inca peste 2.800 de substante vinecatoare.

In tara faraonilor
Vechii egipteni utilizau inca de acum peste 3.000 ani tot felul de bauturi, tincturi, creme, picaturi sau bai din componente animale si vegetale. Ce tratament este indicat in cazul anumitor boli a fost specificat in scris pe binecunoscutul papirus.

Medicina Antichitatii si a Evului Mediu
Cateva dintre aceste retete a ajuns in Grecia si in Roma, iar astfel in intreaga Europa. Aici se credea ca efectul curativ al plantelor se datoreaza zeilor. Aristotel a descris singur peste 550 plante, iar medicul armatei romane Dioskorides a cercetat efectele a 600. odata cu caderea Imperiului Roman comoara despre stiinta botanica a pierit in uitare.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • 7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei

  Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.

 • Fitoterapia – puterea tamaduitoare a plantelor

  Atunci cand ne confruntam cu probleme minore de sanatate nu trebuie sa fugim numaidecat la farmacie

 • Gradinile de la Villandry, Franta

  Gradinile de la Villandry sunt cele mai renumite si spectaculoase dintre toate care se intalnesc pe valea fluviului Loire.

 • Plantele medicinale necesare in orice locuinta

  Exista plante medicinale pentru absolut orice afectiune a corpului, insa in caz de imbolnaviri serioase nu acestea ar trebui sa fie primul mijloc la care recurgem, ci sa ne adresam numaidecat medicului.

 • Plante aromatice

  Se mai pot numi mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine. Cresc fara pretentii in gradina si ghivece; cu doua-trei pliculete de seminte aveti verdeturi proaspete tot anul. Iar unele dintre ele se inscriu si in categoria plantelor medicinale, fiind folosite si in medicina naturista.