Iubiti si plantele cataratoare!

 Cobea mareDaca aveti un gard sau un calcan inestetic, daca vreti sa mascati un zid sau sa decorati in mod deosebit un portic, un treiaj sau un alt suport, va recomandam plantele volubile. Dintre ele, zorelele sau Cobea sint practic cel mai des intilnite si mai usor de intretinut. Si, desi sint plante anuale, in scurta lor viata sint adevarate opere de arta naturale, fiind invadat tot timpul de cascade florale.

Cobea este originara din America tropicala, crescind si inflorind abundent pe un sol bogat si afinat, in conditii de soare, dar si de semiumbra. Necesita multa apa. Se seamana in ianuarie-februarie, iar plantarea afara se face dupa 10 - 15 mai. Planta infloreste din iulie pina in octombrie. Este o planta excelenta pentru imbracarea zidurilor. Ea poate fi plantata si la baza unui arbore, reusind sa se catere pina in virf, dupa ce mai intii acopera goliciunea trunchiului. De asemenea, este foarte potrivita pentru garnisirea arcadelor, treiajelor, balcoanelor sau ferestrelor.
Originara din America Meridionala, zoreaua este o planta bine cunoscuta la noi, fiind extrem de potrivita pentru mascarea ferestrelor sau a gardurilor mai putin estetice, inflorind abundent din iunie pina in octombrie. Necesita pozitii foarte insorite si terenuri nisipoase si bine drenate. Fiind o planta volubila, este neaparat necesar sa i se asigure suportul corespunzator de palisare. Va dorim succes!

Articole asemănătoare

 • Despre iarna, plante de apartament si boli

  In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

 • Mana Maicii Domnului, cea mai indragita planta cataratoare

  Dintre plantele cataratoare din tara noastra, cea mai cunoscuta in popor este caprifoiul sau Mana Maicii Domnului. Florile alb-galbui imbraca zidurile, gardurile, si cat este vara de lunga imprastie un parfum dulce, deosebit.

 • Apa de la robinet si plantele de interior

  Plantele de interior au nevoie pentru a se dezvolta armonios de patru lucruri de baza: apa, lumina, temperatura optima si pamant fertil.

 • Florile de vara in aranjamentele florale

  Anotimpul cald este in plina dezvoltare iar natura cu animalele si plantele sale este mai vie decat in oricare alta perioada a anului.

 • Gradinaritul din miezul verii (iunie si iulie)

  La jumatatea lunii iunie vara isi pune bine amprenta pe gradinile noastre si pe activitatea noastra de zi cu zi.