Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Lacramioara

flori, bolile florilor, denumiri flori, uscat, denumiri de flori, flori de padure, flori denumiri, retete ceai, iarba, denumirea florilor, ameteli, flori cu clopotei, planta, dureri, coada

LacramioaraDenumirea plantei: Lacramioara (Convallaria majalis)
Fam. Liliaceae

Denumiri populare: cercelus, clopotele, clopotei, coada-cocosului, curpina de padure, dumbravioara, floarea turcului, flori domnesti, geogite, iarba lui Sfintu Gheorghe, iarba margaritarului, lacramita, lilion bun, margarit, margaritare, margea, paharute, suflete, umbravioara.

Ecologie si raspindire: Lacramioara o intilnim prin padurile de foioase, mai ales stejarete, tufisuri, lunci, in regiunile de cimpie si dealuri, prefera solurile fertile cu umiditate ridicata.

Perioada de vegetatie: Este o planta erbacee, perena. Infloreste incepind din luna aprilie si pina in iunie.

Perioada de recoltare: Se recolteaza frunzele in perioada infloririi, dar mai ales in lunile aprilie-mai, pina la coacerea frctelor.Cel mai mare continut in principii active avindu-l inainte de deschiderea florilor.Este indicat ca frunzele sa se recolteze pe cit posibil fara petiol pe timp uscat si se usuca in strat subtire, prevenindu-le de ingalbenire.

Bolile in care se utilizeaza: afectiuni cardiace, migrene de natura nervoasa, nevralgii, dureri de cap, ameteli.

Retete:
Infuzie din 6-10 g la 180 ml apa. Se ia cite o lingura de infuzie, de 3-4 ori pe zi; se foloseste numai cu avizul medicului.

Utilizari populare: Contra durerilor de piept, sub forma de ceai realizat din tulpinile florifere in spalarea copiilor slabi, avind convingerea ca-i intareste.

Alte articole

Lacramioara - simbolismul
Florile potrivite pentru a fi oferite in luna mai sunt lacramioarele. Chiar daca nu sunt pretioase ca tradafirii, sunt elegante si au un simbolism care le recomanda.
Aranjamente florale de Paste si primavara
Ideile pe care vi le prezentam in continuare le consideram a fi potrivite fie ca aveti nevoie de un aranjament floral pentru masa de Paste, fie pentru o petrecere de primavara (cu putine modificari).
Lacramioara
Planta de gradina. Aspect - erbaceu Denumire stiintifica: Convallaria majalis Familia: Liliaceae Perioada de inflorire: primavara Expunere: soare, umbra...