Lalea Carribean Parrot

O explozie de galben si rosu, aceasta varietate neobisnuita de lalele iese imediat in evidenta datorita aspectului exotic, la prima vedere atat de neobisnuit incat pentru cei care nu le-am mai intalnit in gradini sau aranjamente florale ar parea mai curand o specie foarte rara decat un soi de lalele. Carribean Parrot (un nume foarte inspirat pentru aceasta floare) este o lalea cu flori mari, petale dantelate pe margini pe care domina galbenul cald, pur, marginile fiind marcate de o bordura rosie. Veti intalni si exemplare in care aparte o nuanta portocalie sau un galben mai palid, iar de fiecare data un buchet in care predomina aceste lalele va fi un cadou extraordinar. Este o lalea diferita de cele clasice, pe care le cunoastem foarte bine, si chiar daca are nevoie de mai multa munca si atentie, inflorind mai tarziu, rezultatul estetic justifica orice efort. 
 
Pentru plantare bulbii de lalea Carribean Parrot vor avea nevoie de un spatiu insorit, PH-ul solului ideal fiind putin mai acid, drenare buna, ferit de curenti reci de aer. Se planteaza toamna, lasand intre plante macar 10 cm, si nu uitati ca in prima perioada trebuie sa le udati frecvent, pentru ca orice lalea are nevoie de umiditate constanta. 
 
Sunt lalele viguroase, longevive, depasesc 40 de cm inaltime la maturitate, si efectul estetic este admirabil atunci cand sunt plantate mai multe in acelasi spatiu, combinand astfel galbenul si rosul inflorescentelor mari.

Foto: bluestoneperennials.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Vodca din bulbi de lalele

  Pure sau Premium Blend, doua varietati de vodca din bulbi de lalele

 • Laleaua Princess Unique

  Soi de lalea dubla cu totul diferit de cele clasice, pe care le gasim de obicei in florarii si gradini, Princess Unique ofera privitorilor un amestec cromatic de rosu, portocaliu, galbene, toate in tonuri vii, acoperind inflorescentele cu petale ondulate, mari, viguroase.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva