Lalea Carribean Parrot

O explozie de galben si rosu, aceasta varietate neobisnuita de lalele iese imediat in evidenta datorita aspectului exotic, la prima vedere atat de neobisnuit incat pentru cei care nu le-am mai intalnit in gradini sau aranjamente florale ar parea mai curand o specie foarte rara decat un soi de lalele. Carribean Parrot (un nume foarte inspirat pentru aceasta floare) este o lalea cu flori mari, petale dantelate pe margini pe care domina galbenul cald, pur, marginile fiind marcate de o bordura rosie. Veti intalni si exemplare in care aparte o nuanta portocalie sau un galben mai palid, iar de fiecare data un buchet in care predomina aceste lalele va fi un cadou extraordinar. Este o lalea diferita de cele clasice, pe care le cunoastem foarte bine, si chiar daca are nevoie de mai multa munca si atentie, inflorind mai tarziu, rezultatul estetic justifica orice efort. 
 
Pentru plantare bulbii de lalea Carribean Parrot vor avea nevoie de un spatiu insorit, PH-ul solului ideal fiind putin mai acid, drenare buna, ferit de curenti reci de aer. Se planteaza toamna, lasand intre plante macar 10 cm, si nu uitati ca in prima perioada trebuie sa le udati frecvent, pentru ca orice lalea are nevoie de umiditate constanta. 
 
Sunt lalele viguroase, longevive, depasesc 40 de cm inaltime la maturitate, si efectul estetic este admirabil atunci cand sunt plantate mai multe in acelasi spatiu, combinand astfel galbenul si rosul inflorescentelor mari.

Foto: bluestoneperennials.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.

 • Lalele imperiale Rubra Maxima

  O varietate de lalea imperiala de o impresionanta frumusete, cu inflorescente mari de un rosu-portocaliu intens, cald, Rubra Maxima poate sa atinga la maturitate 100 de cm inaltime, este un soi cu aspect exotic si va schimba radical orice gradina.

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.