Lalea Carribean Parrot

O explozie de galben si rosu, aceasta varietate neobisnuita de lalele iese imediat in evidenta datorita aspectului exotic, la prima vedere atat de neobisnuit incat pentru cei care nu le-am mai intalnit in gradini sau aranjamente florale ar parea mai curand o specie foarte rara decat un soi de lalele. Carribean Parrot (un nume foarte inspirat pentru aceasta floare) este o lalea cu flori mari, petale dantelate pe margini pe care domina galbenul cald, pur, marginile fiind marcate de o bordura rosie. Veti intalni si exemplare in care aparte o nuanta portocalie sau un galben mai palid, iar de fiecare data un buchet in care predomina aceste lalele va fi un cadou extraordinar. Este o lalea diferita de cele clasice, pe care le cunoastem foarte bine, si chiar daca are nevoie de mai multa munca si atentie, inflorind mai tarziu, rezultatul estetic justifica orice efort. 
 
Pentru plantare bulbii de lalea Carribean Parrot vor avea nevoie de un spatiu insorit, PH-ul solului ideal fiind putin mai acid, drenare buna, ferit de curenti reci de aer. Se planteaza toamna, lasand intre plante macar 10 cm, si nu uitati ca in prima perioada trebuie sa le udati frecvent, pentru ca orice lalea are nevoie de umiditate constanta. 
 
Sunt lalele viguroase, longevive, depasesc 40 de cm inaltime la maturitate, si efectul estetic este admirabil atunci cand sunt plantate mai multe in acelasi spatiu, combinand astfel galbenul si rosul inflorescentelor mari.

Foto: bluestoneperennials.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Double Polar

  Soi cu aspect decorativ deosebit, ce devine imediat centrul de atentie in orice gradina, aceasta varietate de lalea dubla hibrida are flori de mari dimensiuni, cu o forma speciala

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Salmon Prince

  Varietate mai rar intalnita de lalea, Salmon Prince este o varietate de lalea cu inflorescente mari, rezistente, in forma de cupa, pe suprafata carora veti intalnit mai multe culori, de la roz deschis la portocaliu sau galben, in nuante pastelate cu un impact vizual deosebit.

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.