Lalea Carribean Parrot

O explozie de galben si rosu, aceasta varietate neobisnuita de lalele iese imediat in evidenta datorita aspectului exotic, la prima vedere atat de neobisnuit incat pentru cei care nu le-am mai intalnit in gradini sau aranjamente florale ar parea mai curand o specie foarte rara decat un soi de lalele. Carribean Parrot (un nume foarte inspirat pentru aceasta floare) este o lalea cu flori mari, petale dantelate pe margini pe care domina galbenul cald, pur, marginile fiind marcate de o bordura rosie. Veti intalni si exemplare in care aparte o nuanta portocalie sau un galben mai palid, iar de fiecare data un buchet in care predomina aceste lalele va fi un cadou extraordinar. Este o lalea diferita de cele clasice, pe care le cunoastem foarte bine, si chiar daca are nevoie de mai multa munca si atentie, inflorind mai tarziu, rezultatul estetic justifica orice efort. 
 
Pentru plantare bulbii de lalea Carribean Parrot vor avea nevoie de un spatiu insorit, PH-ul solului ideal fiind putin mai acid, drenare buna, ferit de curenti reci de aer. Se planteaza toamna, lasand intre plante macar 10 cm, si nu uitati ca in prima perioada trebuie sa le udati frecvent, pentru ca orice lalea are nevoie de umiditate constanta. 
 
Sunt lalele viguroase, longevive, depasesc 40 de cm inaltime la maturitate, si efectul estetic este admirabil atunci cand sunt plantate mai multe in acelasi spatiu, combinand astfel galbenul si rosul inflorescentelor mari.

Foto: bluestoneperennials.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Princess Unique

  Soi de lalea dubla cu totul diferit de cele clasice, pe care le gasim de obicei in florarii si gradini, Princess Unique ofera privitorilor un amestec cromatic de rosu, portocaliu, galbene, toate in tonuri vii, acoperind inflorescentele cu petale ondulate, mari, viguroase.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Laleaua Little Beauty

  Sunt la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara.

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.

 • Laleaua Bon Bini

  Poate ca suntem obisnuiti cu forma unei lalele clasice, pe care o putem intalni in gradini sau in buchete, alegem dintre ele culorile care ne plac, insa daca vrem o lalea cu totul deosebita aceasta varietate, Bon Bini, este un soi ce iese in evidenta prin forma neobisnuita si combinatia cromatica.