Laleaua Black Parrot

Poate ati mai vazut pana acum lalele Parrot, un nume potrivit pentru amestecul de culori si nuante care transforma un tip arhicunoscut de floare intr-un adevarat spectacol cromatic. Insa aceasta varietate, Black Parrot (Papagalul Negru) este o lalea cu un aspect exotic, intr-o combinatie de rosu inchis spre visiniu, pe marginea petalelor fiind zone intunecate, chiar negre, si in contrast cu alte flori sau plante din gradina combinatia va fi cu siguranta una iesita din comun. O lalea care pare exotica si la prima vedere un soi pretentios si scump, Black Parrot nu este poate o prezenta obisnuita in gradini si ghivece, insa din fericire se cultiva usor, nu are nevoie de intretinere deosebita si va inflori mai multi ani. 
 
Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu. Se poate planta grupat sau individual intr-o zona cu teren fertil, cu sistem de drenare bun, multa lumina, si daca alegeti sa plantati mai multe exemplare atunci puneti macar 10, poate chiar mai multe. Rezultatul va fi o zona de un colorit neobisnuit, elegant, in vreme ce lalelele vor oferi gradinii un aspect delicat si foarte decorativ. Se planteaza toamna, preferabil in septembrie-octombrie, si vor inflori cel mai devreme in martie. In medie depasesc 50 de cm inaltime. Se adapteaza la fel de bine in ghivece sau jardiniere ca si in gradina, si odata ce ati ales unul sau mai multe exemplare de Black Parrot nu uitati ca pot fi folosite cu succes si pentru buchete sau aranjamente florale. 

Foto: fluwel.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Laleaua Parrot Blue

  Daca suntem deja obisnuiti cu lalele rosii sau galbene, aceasta varietate exotica si rar intalnita surprinde prin coloritul aparte al petalelor, un violet deschis spre indigo, cu zone albe, ideal pentru orice gradina sau pentru ghivece asezate pe balcon.

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.