Laleaua Black Parrot

Poate ati mai vazut pana acum lalele Parrot, un nume potrivit pentru amestecul de culori si nuante care transforma un tip arhicunoscut de floare intr-un adevarat spectacol cromatic. Insa aceasta varietate, Black Parrot (Papagalul Negru) este o lalea cu un aspect exotic, intr-o combinatie de rosu inchis spre visiniu, pe marginea petalelor fiind zone intunecate, chiar negre, si in contrast cu alte flori sau plante din gradina combinatia va fi cu siguranta una iesita din comun. O lalea care pare exotica si la prima vedere un soi pretentios si scump, Black Parrot nu este poate o prezenta obisnuita in gradini si ghivece, insa din fericire se cultiva usor, nu are nevoie de intretinere deosebita si va inflori mai multi ani. 
 
Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu. Se poate planta grupat sau individual intr-o zona cu teren fertil, cu sistem de drenare bun, multa lumina, si daca alegeti sa plantati mai multe exemplare atunci puneti macar 10, poate chiar mai multe. Rezultatul va fi o zona de un colorit neobisnuit, elegant, in vreme ce lalelele vor oferi gradinii un aspect delicat si foarte decorativ. Se planteaza toamna, preferabil in septembrie-octombrie, si vor inflori cel mai devreme in martie. In medie depasesc 50 de cm inaltime. Se adapteaza la fel de bine in ghivece sau jardiniere ca si in gradina, si odata ce ati ales unul sau mai multe exemplare de Black Parrot nu uitati ca pot fi folosite cu succes si pentru buchete sau aranjamente florale. 

Foto: fluwel.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Bon Bini

  Poate ca suntem obisnuiti cu forma unei lalele clasice, pe care o putem intalni in gradini sau in buchete, alegem dintre ele culorile care ne plac, insa daca vrem o lalea cu totul deosebita aceasta varietate, Bon Bini, este un soi ce iese in evidenta prin forma neobisnuita si combinatia cromatica.

 • Tomate Black Cherry

  Puteti cultiva rosii Black Cherry in sera, in gradina sau intr-un ghiveci, mai mult ca un hobby decat pentru a obtine o cantitate mare.

 • Liliac Black Knight

  Este un arbust care odata plantat nu mai are nevoie de o atentie speciala, va creste pe verticala relativ repede, poate depasi doi metri si jumatate in inaltime si are nevoie si de spatiu in lateral pentru a se dezvolta frumos.

 • Gradina si secretele ei

  Cel mai popular fruct este... rosia

 • Plante bulboase care tin rozatoarele departe de gradina

  Nimeni nu acorda prea multa importanta rozatoarelor pana in clipa cand ajung o amentintare pentru gradina. Bulbii florilor, pe langa faptul ca sunt o tinta usoara, constituie o adevarata “delicatasa” pentru micile animale, fapt care impune adoptarea urgenta a unor masuri “defensive”.