Laleaua Black Parrot

Poate ati mai vazut pana acum lalele Parrot, un nume potrivit pentru amestecul de culori si nuante care transforma un tip arhicunoscut de floare intr-un adevarat spectacol cromatic. Insa aceasta varietate, Black Parrot (Papagalul Negru) este o lalea cu un aspect exotic, intr-o combinatie de rosu inchis spre visiniu, pe marginea petalelor fiind zone intunecate, chiar negre, si in contrast cu alte flori sau plante din gradina combinatia va fi cu siguranta una iesita din comun. O lalea care pare exotica si la prima vedere un soi pretentios si scump, Black Parrot nu este poate o prezenta obisnuita in gradini si ghivece, insa din fericire se cultiva usor, nu are nevoie de intretinere deosebita si va inflori mai multi ani. 
 
Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu. Se poate planta grupat sau individual intr-o zona cu teren fertil, cu sistem de drenare bun, multa lumina, si daca alegeti sa plantati mai multe exemplare atunci puneti macar 10, poate chiar mai multe. Rezultatul va fi o zona de un colorit neobisnuit, elegant, in vreme ce lalelele vor oferi gradinii un aspect delicat si foarte decorativ. Se planteaza toamna, preferabil in septembrie-octombrie, si vor inflori cel mai devreme in martie. In medie depasesc 50 de cm inaltime. Se adapteaza la fel de bine in ghivece sau jardiniere ca si in gradina, si odata ce ati ales unul sau mai multe exemplare de Black Parrot nu uitati ca pot fi folosite cu succes si pentru buchete sau aranjamente florale. 

Foto: fluwel.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.