Laleaua Salmon Prince

Varietate mai rar intalnita de lalea, Salmon Prince este o varietate de lalea cu inflorescente mari, rezistente, in forma de cupa, pe suprafata carora veti intalnit mai multe culori, de la roz deschis la portocaliu sau galben, in nuante pastelate cu un impact vizual deosebit. Este o lalea timpurie, care va inflori devreme si este perfecta atat pentru gradini (dar se poate cultiva si in ghivece sau jardiniere) si parcuri cat si pentru buchete pregatite pentru o ocazie speciala. Rezista mult dupa ce au fost taiate, suporta relativ bine perioadele geroase sau secetoase, nu este un soi care sa aiba nevoie de tratamente speciale.

Bulbii de lalea Salmon Prince se vor planta toamna (pana la sfarsitul anotimpului) intr-un loc unde sa aiba mult soare (tolereaza si un regim de semi-umbra), iar cel mai bun pamant este cel cu drenare buna, fertil, curatat bine in prealabil de buruieni si pietre. Se lasa 10-15 cm distanta intre bulbi si se recomanda plantarea grupata, fie mai multe exemplare de Salmon Prince, fie alaturi de alte soiuri de lalele. Infloresc primavara, iar la maturitate un fir va avea peste 40 de cm lungime. Frunzisul este bogat, de un verde deschis care va completa minunat florile in forma de cupa.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.

 • Weigela Red Prince

  Cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, acesta este un arbust ornamental cu flori mari, de un rosu deschis, parfum foarte placut, usor de plantat si intretinut.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.