Laleaua Snow Crystal, un spectacol imaculat pentru orice gradina

Mult mai rar intalnite in gradini decat soiurile cu flori galbene sau rosii, aceste lalele cu petale mari, cu margine franjurata ce bate uneori in verde palid ies imediat in evidenta prin albul lor pur, imaculat, intr-un interesant contrast cu alte flori din apropiere. Un soi foarte apreciat de cunoscatori si florari, Snow Crystal este o alegere excelenta pentru buchete si decoratiuni florale, dar si pentru cei care vor sa adauge gradinii sau terasei un plus de frumusete eleganta, delicata. Sunt lalele cu o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la frig sau seceta.

Bulbii se vor planta de la sfarsitul verii pana spre jumatatea toamnei intr-un loc din gradina unde sa aiba cat mai mult soare (se adapteaza bine si la semiumbra), intr-un pamant fertil, cu drenare buna, caruia i se pot adauga in prealabil ingrasaminte organice. Vor trece relativ usor peste perioada de iarna si vor inflori de la jumatatea primaverii pana in luna iulie, florile ajunse la maturitate fiind mari, grele, sustinute de tijele lungi, elastice, rezistente. Se recomanda sa se lase cel putin un metru distanta intre exemplare atunci cand sunt plantate grupat, si se adapteaza relativ usor atat in gradina cat si in ghivece sau jardiniere de mari dimensiuni. Se uda folosind cantitati moderate de apa in functie de temperatura ambianta si umiditatea solului.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Bujorii Bartzella

  Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Hibiscus syriacus Ardens

  Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

 • Trandafirii cataratori Lawinia

  Varietate de trandafir rezistent la frig si daunatori, dar si la boli, relativ usor de ingrijit si longeviv, Lawinia este o planta decorativa perfecta pentru orice gradina datorita florilor mari, numeroase, de culoare roz deschis, intr-un reusit contrast cu frunzisul de un verde intens.

 • Trandafirul Red Berlin

  Un soi teahibrid cu flori mari de un rosu intens, Red Berlin este o varietate de trandafir perfecta pentru orice gradina datorita culorii puternice si a frumusetii clasice a inflorescentelor, si cum infloreste din luna iunie pana la jumatatea toamnei va veti putea bucura multa vreme de schimbarea pe care o aduce in gradina.