Lantana

Familia: VerbenaceaeLantana
Aspect:Tufa
Perioada de inflorire:Vara
Expunere Plina lumina
Udare: Medie

Sunt plante vesnic tinere, cu inflorescente in forma de corimb globules, alcatuit din flori mici si pafumate. Acest gen cuprinde diverse specii cu flori albe, galbene, porticalii, roz sau rosii.

Cultivare: usoara. In luna martie se muta plantutele intr-un recipient cu nisip sau cioburi pe fund. Acestea se aseaza la soare, la temperaturi de 15-18 C. Din aprilie pana in octombrie udarea trebuie sa fie abundenta, iar din mai pana in septembrie se adauga in apa un ingrasamant lichid la 1-2 saptamani.

Reproducere: Perioada optima pentru inmultire este martie-aprilie. Butasii se planteaza intr-u compost special amestecat cu putin nisip, vasul in care este introdus butasul find acoperit de o folie de plastic si pastrat la temperaturi de 18-21 C.

Pericole: Apa trebuie dozata corespunzator, o abundenta sau o insuficienta a acesteea poate fi daunatoare frunzisului si radacinii. Cosenilele fainoase si aleuroidele se combat cu insecticide specifice, iar paianjenul rosu prin acaricid.

Specii si soiuri: Lantana camara, Lantanamontevidensis. 
 

Articole asemănătoare

 • Lantana, flori care iubesc vara si caldura

  Dintre florile care ne zambesc in zilele cu temperaturi caniculare, lantana este probabil cea mai intalnita. Chiar daca nu stim intotdeauna sa-i spunem pe nume, ea apare acolo unde te astepti mai putin, incantand privirea cu nuante bucuroase de galben.

 • Lantana, planta cameleon a verii

  Lantana este o floare versatila de vara, originara din tinuturile tropicale ale Americii, placuta si usor de ingrijit. Cea mai evidenta calitate pe care o detine este ca infloreste abundent, in culori diverse, de primavara pana la instalarea frigului.

 • Furmuseti albastre

  Florile albastre sunt intotdeauna la moda. Exista multe specii fascinante care cresc in ghivece, pe terasa sau balcon, prin urmare merita sa va lasati sedusi de spelndorile azurii.

 • Pentas lanceolata - steaua egipteana

  Ca planta de apartament, Pentas poate creste si inflori tot timpul anului, daca i se asigura necesarul de lumina si temperatura.

 • Flori care tolereaza caldura (1)

  Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...