Liliac Black Knight

Un arbust ornamental cu flori de un violet-inchis, o nuanta lucioasa si puternica, Black Knight este un tip de liliac inca prea putin cunoscut si plantat in tara noastra, insa datorita frumusetii sale poate acest lucru se va schimba pe viitor. Daca suntem deja obisnuiti cu liliacul alb, violet sau roz acesta este cu adevarat iesit din comun, ciorchinii de flori fiind lungi, scosi in evidenta de frunzele verzi. Se planteaza primavara, intr-o zona a gradinii unde avem suficient soare pentru ca liliacul Black Knight sa se dezvolte, insa in egala masura trebuie ferit de curentii de aer si de vantul rece. 
 
Dupa ce este plantat liliacul Black Knight trebuie irigat o perioada din abundenta, iar solul este recomandat sa fie netru si bine drenat, eventual fertilizat pentru ca aceasta varietate sa se dezvolte rapida. Este un arbust care odata plantat nu mai are nevoie de o atentie speciala, va creste pe verticala relativ repede, poate depasi doi metri si jumatate in inaltime si are nevoie si de spatiu in lateral pentru a se dezvolta frumos. Rezista si la temperaturile scazute din timpul iernii dar si la perioadele de seceta. 
 
Daca Black Knight iese in evidenta imediat datorita cromaticii este un arbust ale carui flori au un parfum puternic, cu note dulce, placut si relaxant, si cum rezista destula vreme si dupa ce sunt taiate pot fi folosite pentru buchete sau aranjamente florale cu totul speciale.  

Foto: englishtuto.com
 

Articole asemănătoare

 • Black Velvet, caisa si pruna intr-un singur fruct

  Inca o raritate in livezi si gradini, aceasta varietate de origine americana este practic o incrucisare intre cais si prun, si daca la prima vedere forma este cea clasica de caisa (la fel si gustul miezului zemos, deschis la culoare) coloritul la fructele bine coapte este cel de pruna, pastrand insa textura fructului de cais.

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.