Liliac Black Knight

Un arbust ornamental cu flori de un violet-inchis, o nuanta lucioasa si puternica, Black Knight este un tip de liliac inca prea putin cunoscut si plantat in tara noastra, insa datorita frumusetii sale poate acest lucru se va schimba pe viitor. Daca suntem deja obisnuiti cu liliacul alb, violet sau roz acesta este cu adevarat iesit din comun, ciorchinii de flori fiind lungi, scosi in evidenta de frunzele verzi. Se planteaza primavara, intr-o zona a gradinii unde avem suficient soare pentru ca liliacul Black Knight sa se dezvolte, insa in egala masura trebuie ferit de curentii de aer si de vantul rece. 
 
Dupa ce este plantat liliacul Black Knight trebuie irigat o perioada din abundenta, iar solul este recomandat sa fie netru si bine drenat, eventual fertilizat pentru ca aceasta varietate sa se dezvolte rapida. Este un arbust care odata plantat nu mai are nevoie de o atentie speciala, va creste pe verticala relativ repede, poate depasi doi metri si jumatate in inaltime si are nevoie si de spatiu in lateral pentru a se dezvolta frumos. Rezista si la temperaturile scazute din timpul iernii dar si la perioadele de seceta. 
 
Daca Black Knight iese in evidenta imediat datorita cromaticii este un arbust ale carui flori au un parfum puternic, cu note dulce, placut si relaxant, si cum rezista destula vreme si dupa ce sunt taiate pot fi folosite pentru buchete sau aranjamente florale cu totul speciale.  

Foto: englishtuto.com
 

Articole asemănătoare

 • Sensation, liliacul cu aspect exotic pe care il vei adora

  O varietate de liliac pe care o veti intalni din pacate prea rar in gradini, Sensation este un soi suprinzator atat datorita culorii - un mov deschis, cald, placut - cat si datorita inflorescentelor cu petale mici, dispuse in forma de stele cu patru colturi si avand marginile marcate de o dunga alba, completand cromatic neasteptat de bine centrul florilor.

 • Santana, liliacul cu parfum greu de uitat

  Varietate de liliac ce pare sa aiba toate avantajele pentru un gradinar cu sau fara experienta, Santana este un soi rezistent la seceta si la ger, longeviv, suporta usor poluarea spatiilor citadine, se adapteaza atat la zone cu mult soare cat si la semi-umbra si nu necesita lucrari speciale si costisitoare de intretinere.

 • Liliacul Madame Lemoine - puritatea albului

  Una dintre cele mai frumoase si rezistente varietati de liliac, se face remarcat imediat datorita albului intens, pur al numeroaselor inflorescente care acopera fiecare tufa, fiind perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, delimitarea unor alei.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Gladiole Black Sea

  Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu.