Liliac Black Knight

Un arbust ornamental cu flori de un violet-inchis, o nuanta lucioasa si puternica, Black Knight este un tip de liliac inca prea putin cunoscut si plantat in tara noastra, insa datorita frumusetii sale poate acest lucru se va schimba pe viitor. Daca suntem deja obisnuiti cu liliacul alb, violet sau roz acesta este cu adevarat iesit din comun, ciorchinii de flori fiind lungi, scosi in evidenta de frunzele verzi. Se planteaza primavara, intr-o zona a gradinii unde avem suficient soare pentru ca liliacul Black Knight sa se dezvolte, insa in egala masura trebuie ferit de curentii de aer si de vantul rece. 
 
Dupa ce este plantat liliacul Black Knight trebuie irigat o perioada din abundenta, iar solul este recomandat sa fie netru si bine drenat, eventual fertilizat pentru ca aceasta varietate sa se dezvolte rapida. Este un arbust care odata plantat nu mai are nevoie de o atentie speciala, va creste pe verticala relativ repede, poate depasi doi metri si jumatate in inaltime si are nevoie si de spatiu in lateral pentru a se dezvolta frumos. Rezista si la temperaturile scazute din timpul iernii dar si la perioadele de seceta. 
 
Daca Black Knight iese in evidenta imediat datorita cromaticii este un arbust ale carui flori au un parfum puternic, cu note dulce, placut si relaxant, si cum rezista destula vreme si dupa ce sunt taiate pot fi folosite pentru buchete sau aranjamente florale cu totul speciale.  

Foto: englishtuto.com
 

Articole asemănătoare

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Gladiole Black Sea

  Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu.

 • Panselutele Black King

  Descrisa de pasionati ca o adevarata "floare regala", Black King este o varietate de panselute cu adevarat iesita din comun datorita coloritului puternic, ideal un negru catifelat, dar adesea calitatea solului si lumina solara vor face ca petalele sa fie de un violet foarte inchis sau chiar de un visiniu cu pete intunecate.

 • Trandafirii Black Baccara

  Un soi de trandafir cu flori ce par facute din catifea de un visiniu inchis, cu tuse intunecate, parfum dulce si nu foarte puternic si un aspect foarte decorativ, acest Black Baccara este un teahibrid poate prea putin cunoscut, din pacate.

 • Laleaua Black Parrot

  Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu