Magnolie Galaxy

Bun atat pentru parcuri cat si pentru gradini, acest soi de magnolie cu flori de un roz delicat a castigat deja mai multe premii si distinctii in cadrul competitiilor de profil, fiind repede adoptat de cunoscatori. La maturitate aceasta magnolie depaseste patru metri inaltime, este un arbore decorativ puternic, foarte rezistent, longeviv, si prefera locurile unde sa aiba mult soare, dar se adapteaza usor si in zonele cu umbra partial, esential fiind sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer.

Magnolia Galaxy se va planta intr-un loc unde pamantul sa aiba drenare buna, sa fie fertil, cu PH neutru sau putin acid, lasand intre viitorul arbore si alte plante o distanta de cel putin doi metri, ideal mai mult. Se stropeste abundent imediat dupa plantare si ulterior periodic, folosind cantitati moderate de apa, pentru ca este o planta ce prefera un nivel relativ constant de umiditate.

Florile acestei magnolii sunt de dimensiune medie spre mare, de un roz intens, pastelat, ce poate sa dobandeasca o nuanta ce bate usor in violet, intr-un frumos contrast cu frunzisul de un verde inchis, cu textura putin lucioasa. Este o varietate de foarte buna pentru orice spatiu in care va avea suficient spatiu, nu necesita ingrijiri deosebite si este un arbore care va rezista mult in timp, bucurandu-va cu frumusetea lui an dupa an. Are  o rezistenta medie la boli si daunatori, de aceea trebuie examinat periodic, iar partile uscate sau cu aspect bolnav se indeparteaza din timp.

Foto: flickr.com

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Rosea

  Varietate de magnolie cu flori mari, de un roz deschis, elegant, cu aspect decorativ deosebit, Rosea devine la maturitate un arbore cu o inaltime de pana la trei metri, ce poate fi plantat si intr-un spatiu mai mic.

 • Magnoliile Royal Star

  Soiurile de magnolie cu flori de un alb imaculat sunt mai rar intalnite, dar foarte apreciate de cunoscatori, iar Royal Star este o varietate destul de usor de cultivat si intretinut, care va surprinde cu inflorescentele sale pline de prospetime.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Magnoliile Honey Tulip

  Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica.

 • Magnolii Black Tulip

  O denumire inspirata pentru aceasta magnolie cu flori mari, in forma de cupe, de un violet inchis, catifelat, puternic, este o varietate care odata ajunsa la maturitate (cand arbustul va depasi cu usurinta 300 de cm inaltime, chiar mai mult daca are multa lumina si un sol bun) va domina categoric orice gradina, iar in perioada de inflorire este un adevarat spectacol de prospetime si culoare.