Magnolii Black Tulip

O denumire inspirata pentru aceasta magnolie cu flori mari, in forma de cupe, de un violet inchis, catifelat, puternic, este o varietate care odata ajunsa la maturitate (cand arbustul va depasi cu usurinta 300 de cm inaltime, chiar mai mult daca are multa lumina si un sol bun) va domina categoric orice gradina, iar in perioada de inflorire este un adevarat spectacol de prospetime si culoare. Inflorescentele globulare au pana la 15 cm marime, au un parfum usor, dulce, delicat, textura catifelata. 
 
Prefera solurile cu drenare buna, fertile, usor acide si pe cat posibil umede (trebuie udata periodic, fara excese cantitative), dar se adapteaza si celor nisipoase sau lutoase. Este ideal un loc unde va avea cat mai multa lumina toata ziua, suportand si semiumbra dar in acest caz va avea mai putine flori. Este o magnolie ce poate fi plantata solitar, devenind centrul de atractie al gradinii, si la fel de bine poate fi un gard viu daca sunt plantate mai multe exemplare, si din fericire este relativ rezistenta atat la ger si caldurile verii, dar si la poluarea citadina. 

Foto: waitrosegarden.com

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Betty

  Un soi hibrid ce poate ajunge la dimensiuni apreciabile odata ce a atins maturitatea, aceasta varietate de magnolie este un superb arbust care va creste pentru a forma cu ramurile sale o coroana ampla, deasa, plina in perioada de inflorire cu inflorescente in forma de cuba de un roz-violaceu intens, parfumate, cu textura delicata.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Vodca din bulbi de lalele

  Pure sau Premium Blend, doua varietati de vodca din bulbi de lalele

 • Gladiole Black Sea

  Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu.

 • Panselutele Black King

  Descrisa de pasionati ca o adevarata "floare regala", Black King este o varietate de panselute cu adevarat iesita din comun datorita coloritului puternic, ideal un negru catifelat, dar adesea calitatea solului si lumina solara vor face ca petalele sa fie de un violet foarte inchis sau chiar de un visiniu cu pete intunecate.