Mijloace naturale impotriva durerilor de cap

Indiferent de cum si in ce zona a capului se manifesta, durerea ne poate strica intreaga zi, transformand-o intr-un adevarat calvar. Prima tendinta este sa inghitim numaidecat o pastila pentru a ne simti mai bine si pentru ca sa ne ducem treaba cum ne-am propus la bun sfarsit.

Totusi medicii de la o clinica din Kiel avertizeaza ca in cazul in care consumul medicamentelor impotriva durerilor de cap devine o obisnuinta, acestea se pot inrautati. Acest lucru este valabil atat pentru analgezicele care alina durerile in general, dar si pentru cele special concepute pentru acest tip de dureri.  Putini stiu ca agresivitatea si aparitiile din ce in ce mai regulate si mai dese ale migrenelor sunt in stransa legatura cu consumul de analgezice. Majoritatea persoanelor apeleaza zilnic la Paracetamol, Aspirina sau Ibuprofen. Acestea este indicat sa fie luate la un interval de 10 pana la 30 zile impotriva durerilor de cap.

Depistarea cauzelor - tratamentul cel mai eficient

Medicamentele maresc in timp sensibilitatea pacientilor. Prin consumul ridicat de analgezice creierul isi pierde capacitatea de a stapani si "indruma" durerea catre "filtrele" speciale care cel putin o amelioreaza. Exista alternative impotriva durerilor acute de cap. Spre exemplu nu uitati sa consumati lichide, ideal ar fi sa beti un pahar de apa in fiecare ora. Masati tamplele cu ulei de menta sau asezati o compresa racoritoare pe zona afectata. Mergeti la un control oftalmologic, poate cauza durerilor frecvente este tocmai o afectiune a ochilor. Incordarea sau pobleme ale coloanei vertebrale duc la dureri groaznice de cap.


Articole asemănătoare

  • Remedii naturiste impotriva durerilor de dinti

    Uleiul esential de cuisoare poate fi folosit punand cateva picaturi pe o bucatica de tifon si tamponand usor zona dureroasa (este bun si pentru durerile de gingii). Iar 1-2 cuisoare intregi, mestecate indelung, improspateaza respiratia, reduc placa bacteriana si riscul aparitiei cariilor.

  • Remedii naturiste cu sare

    Sarea grunjoasa poate fi folosita ca adjuvant atunci cand apar atat de nesuferitele dureri in gat, fie ca este vorba de laringite sau faringite, fie de o senzatie de jena dupa un suc prea rece sau o inghetata mancata repede. Se face gargara cu un pahar de apa fierbinte in care s-au dizolvat doua lingurite de sare, clatind apoi gura cu apa curata.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Remedii non-toxice pentru alungarea durerilor de cap

    Durerea de cap poate fi descrisa in termeni medicali ca una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. La baza sa nu stau mereu cauze ingrijoratoare, insa fara exceptie atunci cand se instaleaza induce foarte mult disconfort.

  • Plante medicinale impotriva simptomelor de raceala

    Inainte de a apela la ajutorul medicamentelor din farmacii, daca simptomele racelii nu sunt severe, atunci este bine sa incercam si leacurile naturiste


Warning: fopen(cache/0382671ce2bfe74b4f859e0813b1ce1c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139