Mijloace naturale impotriva durerilor de cap

Indiferent de cum si in ce zona a capului se manifesta, durerea ne poate strica intreaga zi, transformand-o intr-un adevarat calvar. Prima tendinta este sa inghitim numaidecat o pastila pentru a ne simti mai bine si pentru ca sa ne ducem treaba cum ne-am propus la bun sfarsit.

Totusi medicii de la o clinica din Kiel avertizeaza ca in cazul in care consumul medicamentelor impotriva durerilor de cap devine o obisnuinta, acestea se pot inrautati. Acest lucru este valabil atat pentru analgezicele care alina durerile in general, dar si pentru cele special concepute pentru acest tip de dureri.  Putini stiu ca agresivitatea si aparitiile din ce in ce mai regulate si mai dese ale migrenelor sunt in stransa legatura cu consumul de analgezice. Majoritatea persoanelor apeleaza zilnic la Paracetamol, Aspirina sau Ibuprofen. Acestea este indicat sa fie luate la un interval de 10 pana la 30 zile impotriva durerilor de cap.

Depistarea cauzelor - tratamentul cel mai eficient

Medicamentele maresc in timp sensibilitatea pacientilor. Prin consumul ridicat de analgezice creierul isi pierde capacitatea de a stapani si "indruma" durerea catre "filtrele" speciale care cel putin o amelioreaza. Exista alternative impotriva durerilor acute de cap. Spre exemplu nu uitati sa consumati lichide, ideal ar fi sa beti un pahar de apa in fiecare ora. Masati tamplele cu ulei de menta sau asezati o compresa racoritoare pe zona afectata. Mergeti la un control oftalmologic, poate cauza durerilor frecvente este tocmai o afectiune a ochilor. Incordarea sau pobleme ale coloanei vertebrale duc la dureri groaznice de cap.


Articole asemănătoare

 • Remedii non-toxice pentru alungarea durerilor de cap

  Durerea de cap poate fi descrisa in termeni medicali ca una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. La baza sa nu stau mereu cauze ingrijoratoare, insa fara exceptie atunci cand se instaleaza induce foarte mult disconfort.

 • Plante medicinale impotriva simptomelor de raceala

  Inainte de a apela la ajutorul medicamentelor din farmacii, daca simptomele racelii nu sunt severe, atunci este bine sa incercam si leacurile naturiste

 • Ceaiul de tei - aliment si medicament de exceptie

  Ceaiul de tei se numara deseori printre alimentele mesei de dimineata preferate de copii si adulti. In timp ce micutii il apreciaza pentru gustul placut, cei mari sunt atrasi de beneficiile care se ascund in spatele acestei proprietati gustative.

 • Remedii naturale impotriva racelii si gripei

  Exista numeroase remedii administrate pe cale naturala pentru racelile de care cu totii ne ferim in sezonul rece.

 • Medicina alternativa si miracolul natural al plantelor

  Din ce in ce mai multe persoane sunt atrase zilnic de miracolele medicinei alternative. In cautarea unor tratamente accesibile si naturale acestia aleg medicatia pe baza de plante, medicatie ce castiga tot mai mult teren in fata medicinei conventionale.