Mirabilis

Barba Imparatului  Mirabilis

Familia: Nyctadinaceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: Iulie - septembrie
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

Genul Mirabilis cuprinde plante erbacee anuale si perene. Au florile foarte frumoase, cu un colorit divers si tuberculi, care trebuie protejati de temperaturi mici.

Cultivare: usoara. Tuberculii se planteaza in luna aprilie, intr-un compost fertilizat. Dupa uscare, lunile octombrie - noiembrie, aceste specii se usuca. Tuberculii trebuie pastrati pana in primavara urmataoare.

Reproducere: Semintele se introduc intr-un compost normal cu un strat de pamant de flori deasupra, la o temperatura de aproximativ 18 C. Semintele pot fi semanate si direct in gradina.

Pericole: Abundenta apei poate duce la putrezirea tuberculilor, de aceea este necesar un drenaj potrivit al acesteea. Impotriva paduchilor verzi se foloseste un insecticid pe baza de piretru.

Specii si soiuri: Mirablis jalapa, Mirabilis longifolia.

Articole asemănătoare

 • Plante neobisnuite

  Un adevarat campion, aceasta bizara planta din Namibia poate fi intalnita doar aici, in zonele desertice, si pare sa reziste in orice conditii, oricat de dificile.

 • Welwitschia mirabilis, o planta relicta din Jurasic

  Welwitschia mirabilis este o planta care creste numai in sud-vestul Africii, in zona desertica a Namibiei. Din cauza conditiilor climatice pe care le indura, este plasata de cercetatori alaturi de cele mai

 • Flori de toamna

  Printre cele mai raspandite specii de gradina, cu inflorire in septembrie-octombrie se numara crizantemele, ochiul boului noptite (Mirabilis jalapa), daliile, garofitele (Dianthus), tuberozele (Polianthes tuberose), hortensia (Hydrangea), lonicera si desigur elegantii trandafiri (Rosa).

 • Flori de apartament - Eucrosia bicolor

  In conditii de apartament, planta infloreste primavara-vara. Perioada de la plantarea bulbului pana la deschiderea florilor poate varia intre 2 si 3 luni.

 • Flori care tolereaza caldura (2)

  Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...