Nalba

Familia: Malvaceae 

Nalba incepe sa infloreasca in iunie. Este o planta decorativa cu tulpina inalta, cu flori mari - albe, rosii, galbene sau roz - ce sunt asezate pe un ax floral pana la 1 m lungime.

Nalba se inmulteste prin seminte. Se seamana in brazde dupa care urmeaza transplantarea pe locul definitiv sau in rasadnita dupa care se transplanteaza rasadul in teren deschis. Solul in care se pun semintele trebuie sa fie umed, dar nu in exces. Germinatia dureaza intre 15 si 30 zile si temperatura tebuie sa fie de 15-18 grade Celsius.
Transplantarea se poate face intr-un sol obisnuit, dar bine drenat.

De obicei semintele se pun in pamant in mai-iunie, iar plantele care au iernat se transplanteaza primavara.

Nalba se planteaza in partea insorita, intre arbusti, de-a lungul gardului, in fata ferestrelor caselor, la o distanta de 40-60 cm una de alta.
Pe soluri bine ingrasate nalba infloreste abundent. In zonele cu o umiditate insuficienta, plantele se uda la aproximativ 15 zile. 
 

Articole asemănătoare

 • Nalba si calitatile sale medicinale

  Din cele 16.000 de plante medicinale folosite de oameni pe Glob, in Romania exista 700 de plante medicinale spontane sau cultivate, ocupand primul loc in lume in acest domeniu.

 • Tratamente naturiste pentru laringita

  Cele mai eficace plante in acest sens sunt: busuiocul, echinaceea,coada soricelului, ciubotica cucului, anghinare, nalba, patlagina, podbal si isop.

 • Alcea rosea sau nalba de gradina

  Are nevoie de lumina puternica pentru a forma boboci, chiar de locuri foarte insorite. Plantata in zone chiar si un pic umbrite nu va inflori. Tolereaza usor arsita verilor din tara noastra, rezistand chiar si la frigul iernii, cu conditia sa fie plantata in locuri protejate de curenti sau vanturi puternice.

 • Nalba mare

  Althaea officinalis

 • Iris

  Familia: Iridaceae Aspect: Ierbos, erect Perioada de inflorire: Primavara, vara Expunere: Plin soare, penumbra Udare: Medie Irisii sunt compusi din sute de specii si mult mai multi hibrizi. Sunt plante cu bulb sau cu rizom, florile fiind constituite din trei petale interne si trei sepale, colorate variat de la alb la galben-citron, de la culoarea lavandei la mov, de la albastru nalba la albastru purpuriu....