PH - ul solului

Sol alcalinUn sol este alcalin daca PH - ul sau este mai mare de 7 si este acid daca este inferior acestei valori.


Cunoasterea PH - ului este deosebit de importanta deoarece este determinanta in disponibilitatea din sol a elementelor nutritive necesare cultivarii plantelor din gradina dumneavoastra. De exemplu o planta ca rhododendronul are nevoie de mult fier, care este un oligo-element a carui disponibilitate creste aciditatea solului. Intr-un sol cu PH - ul sensibil mai mare de 7 (alcalin), rhododendronul este atins de asa numita cloroza ferica.


In general plantele au nevoie de un sol cu PH - ul cuprins intre 6,5 si 7,2 pentru o dezvoltare normala. 

Articole asemănătoare

  • Lalea Carribean Parrot

    Sunt lalele viguroase, longevive, depasesc 40 de cm inaltime la maturitate, si efectul estetic este admirabil atunci cand sunt plantate mai multe in acelasi spatiu, combinand astfel galbenul si rosul inflorescentelor mari.

  • Hortensia. Floarea care infloreste in culorile preferate

    De la inceputul primaverii pana toamna tarziu cand cade prima bruma, hortensia parcurge cea mai favorabila etapa din “viata” sa, ca planta de gradina.

  • Planta paianjen, practica si usor de ingrijit

    Desi creste natural in indepartatele tinuturi tropicale, planta paianjen a dovedit o uimitoare putere de adaptare la conditiile altor teritorii. Ba mai mult, a ajuns printre cele mai

  • Gradina de toamna si culorile

    Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.

  • Gradina mea in Iunie, prima luna din vara

    In traditia poporului nostru, prima luna din vara era insotita de un simbolism aparte, fiind denumita “Ciresar” sau “Ciresel”. Cu timpul, insa, i s-a spus Iunie, de la zeita Iuno, sotia lui Jupiter si protectoarea femeilor maritate.


Warning: fopen(cache/3bfbf1bc40c53efb9344a782fb1311ed) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139