Persea gratissima

Plantele prezinta frunze lungi de 20-30 de cm, verzi, mate, usor ondulate. CultivataPersea ca planta de apartament, nu infloreste. Avocado necesita lumina, plantele suporta razele directe ale soarelui, cu exceptia orelor de pranz din timpul verii. Se dezvolta bine intr-un amestec de pamant , compus din mranita si pamant de gradina. Plantele suporta destul de bine aerul uscat dintr-o incapere racoroasa. Vara necesita udare frecventa si pulverizare cu apa a frunzelor.
Inmultirea se realizeaza printr-un sambure care se aseaza cu baza in apa. Dupa germinare, cand planta are doua frunze, se face transplantarea intr-un ghiveci cu diametrul de 10cm. A doua transplantare se face atunci cand tulpina plantei atinge 30 cm, iar apoi din doi in doi ani, de preferat primavara.
Este recomandata taierea noilor lastari de mai multe ori, pentru a forta o ramificare bogata. Plantele de advocado sunt sensibile la fainare pe timp racoros si la atacul paianjenului rosu.

Articole asemănătoare

  • Pentru un apartament exotic: arborele de avocado

    Avocado, numit si Persea americana, este un arbore originar din America de Sud. Cultivat atat ca arbore ornamental dar si pentru fructele sale binecunoscute, avocado poate fi transformat si in planta de apartament.

  • Avocado

    Denumire stiintifica: Persea americana Miller. Familie: Lauraceae. Avocado nu tolereaza solul foarte ud, dar se adapteaza la multe tipuri de sol cu drenaj bun. Udarea continua si implicit inundarea radacinilor...