Piept de pui cu suc de portocale

Ingrediente:

2 bucati piept de pui dezosat
2 linguri mustar
½ cana ceapa tocata
2 linguri cu varf zahar brun
2 cani suc de portocale (preferabil proaspat)
2 linguri unt
2 linguri faina

Mod de preparare: pieptul de pui se pune intr-o tava, se unge bine cu toata cantitatea de mustar si se presara deasupra ceapa tocata. Se pune o lingura de zahar peste carnea cu mustar si ceapa, turnand si o cana de suc de portocale peste pieptul de pui, iar la final se adauga si untul. Preparatul se baga in cuptorul bine incins, unde se lasa 30-45 de minute, verificand din cand in cand si stropind carnea cu lichidul scurs. Dupa acest interval, cand carnea este bine patrunsa, se scoate tava, se scurge sosul intr-o cratita adanca, iar peste carne se pune restul de zahar si se lasa in continuare la cuptor pentru cateva minute. Se opreste focul si se lasa in tava. Separat se pune pe foc mediu sosul, se adauga treptat faina (amestecand-o bine), restul de suc de portocale si se scade putin sosul. Se pune carnea pe o farfurie, se toarna deasupra sosul fierbinte si se serveste.


 

Articole asemănătoare