Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
1-2 lingurite coaja rasa de limeta bio
2-3 linguri suc de limeta
1 lingura miere (sau mai putin, dupa gust)
1 salata verde, spalata bine si taiata mare
2 bucati piept de pui la gratar, taiat felii
1 cana capsuni spalate si taiate jumatati sau sferturi, dupa preferinta
120 g branza feta sfaramata
1 avocado curatat si taiat bucatele mici
1 ceapa rosie mica, curatata si taiata rondele

Mod de preparare: intr-un bol mic se amesteca bine uleiul de masline, coaja si zeama proaspata de limeta, mierea, se condimenteaza cu putina sare si putin piper, iar sosul se tine la frigider pentru 10-15 minute. Intr-un castron se pune salata verde, amestecand pe rand pieptul de pui taiat si lasat sa se raceasca putin, capsunile feliate, branza sfaramata, bucatelele de avocado si rondele de ceapa rosie, condimentand cu putina sare si putin piper. Se toarna deasupra sosul rece si se serveste imediat, cu paine prajita alaturi.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare