Salata de toamna cu ceapa rosie, cartofi dulci si branza feta

Ingrediente:

2-3 cartofi dulci mari, curatati si taiati cubulete
1 ceapa rosie, taiata rondele
3 linguri ulei de masline
½ cana merisoare uscate
100 g branza feta, sfaramata
patrunjel proaspat sau uscat, tocat marunt
sare, piper negru
2 linguri otet de mere
1 lingura mustar
1 lingura miere
1 lingurita boia dulce

Mod de preparare: cubuletele de cartof dulce si rondelele de ceapa se presara cu sare si piper, se ung cu o lingura de ulei si se coc in cuptor, intr-o tava potrivita in care s-a asezat hartie de copt. Se scot cand sunt bine facute – dupa aproximativ 15-20 de minute – si se lasa in tava, la racit, pentru a fi ulterior puse intr-un bol de salata. Separat se amesteca mustarul, mierea, otetul, boiaua, putina sare si piper, restul de ulei, mixand totul pana cand obtineti sosul de salata, care se toarna si el in bol. Se amesteca usor cu ingredientele, se presara peste tot branza si patrunjelul, merisoarele, dupa care se poate servi.


 

Articole asemănătoare